20.12.21 DIB Nyheder

Kraftig fremgang i danskernes formue

Danske familiers nettoformue steg i gennemsnit med 140.327 kr. i 2020. Det svarer til en fremgang på 6,6 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Familiernes formuer voksede i gennemsnit med 140.000 kr. i 2020. Stigende boligpriser, aktiegevinster og udbetaling af feriepenge har bidraget til at løfte danskernes formue. Familiernes indestående i bankerne gik også markant frem, da vi var afskåret fra at bruge penge som normalt, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- De samme tendenser gør sig gældende her i 2021, hvor der samtidig er kommet fart på arbejdsmarkedet, siger Allan Sørensen.

- Familiernes store formuer er en klar styrke for dansk økonomi. Formuerne har sikret at genåbningen i sommers forløb godt, da vi havde penge at bruge i takt med at der blev åbnet op. Vi er igen ramt af restriktioner, men når de forhåbentlig snart fjernes, så har danskerne de økonomiske muskler til at sætte fart på økonomien, siger Allan Sørensen.

Familierne har i gennemsnit en nettoformue på 2.251.380 kr.

- Nettoformuerne er ikke jævnt fordelt på tværs af familier. Formuerne er helt klart mindst for de unge, som er nye på arbejdsmarkedet og ikke har etableret sig med bolig, siger Allan Sørensen.

- Formuerne er stigende frem mod pensionsalderen. Opbygning af pensionsformuer og køb af boliger er blandt de største årsager til stigende formuer. Formuerne topper typisk i alderen 60-70 år. Efter pensionsalderen nedbringes formuerne igen, siger Allan Sørensen.

 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold