10.02.21 DIB Nyheder

Bilbranchen i DI: Bilsalget rammes unødvendigt hårdt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bilsalget i januar, trods nye bilafgifter i december, får en skidt start på året. Nedlukningen har næsten halveret bilsalget.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i alt indregistreret 10.316 nye personbiler i januar 2021. Det er et fald på 45 pct. i forhold til januar 2020.

- Det reelle bilsalg for januar må formodes at være endnu værre end det statistikken afspejler, idet tidligere solgte biler fortsat har kunnet indregistreres og udleveres, siger DI’s direktør for Bilbranchen, Thomas Møller Sørensen.

Siden jul har restriktionerne afskåret private bilkunder fra bilforhandlernes fysiske salgsafdelinger, hvilket rammer bilsalget unødvendigt hårdt, siger Thomas Møller Sørensen.

- Det er meget alarmerende tal. Og fordi tallene kommer fra en branche med meget store udstillingslokaler og dermed gode forudsætninger for en forsvarlig og kun delvis genåbning, kommer vi nu med en bøn om at se på branchens særlige vilkår, siger Thomas Møller Sørensen.

Han understreger, at man ikke foreslår en fuld genåbning, men kun en delvis genåbning under specifikke betingelser.

- Bilforhandlernes salgslokaler var åbne i foråret, så branchen er vant til at tage store forholdsregler for at undgå smitte. Der er god afstand, håndsprit, påbud om mundbind og flere andre tiltag, der begrænser kontakt og reducerer risikoen for smitte, siger Thomas Møller Sørensen.

Bilbranchen i DI sendte i januar et konkret forslag til Erhvervsministeriet til en forsvarlig måde, landets bilforhandlere kan få lov til i begrænset omfang at åbne salgslokalerne op for private kunder. Forslaget indebærer blandt andet krav om minimum 100 kvm. pr. kunde samt krav om forudbestilling af tid til fremvisning og eventuel prøvekørsel.

Læs også: Bilbranchen i bøn – lad os åbne delvist op

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold