"Hjælpen skal selvfølgelig fortsætte både for dem, der må vente lidt længere med at slå dørene op, og for dem, som skal bruge lidt tid på at kæmpe sig tilbage," siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Foto: Keld Navntoft
24.02.21 DIB Nyheder

Bredt politisk flertal forlænger de generelle hjælpepakker

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet er enige om at forlænge de generelle kompensationsordninger til april. Det er helt afgørende, siger DI.

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at videreføre de eksisterende hjælpepakker frem til og med den 5. april 2021. Flertallet består af regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet, oplyser Erhvervsministeriet.

- Hjælpen skal selvfølgelig fortsætte både for dem, der må vente lidt længere med at slå dørene op, og for dem, som skal bruge lidt tid på at kæmpe sig tilbage. Det er jeg glad for, at vi er blevet bredt enige om i Folketinget, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse

Læs også: DI: Delvis genåbning må ikke føre til forsømt forår

Forlængelse er afgørende

DI har længe ønsket, at de generelle ordninger skulle forlænges, så længe store dele af erhvervslivet er ramt af restriktioner.

- Vi hilser de nye lempelser i restriktioner velkommen, men det er også helt afgørende, at det fortsat er muligt at opnå kompensation, hvis man har omsætningsnedgang på minimum 30 pct., siger Emil Fannikke Kiær, der er politisk direktør i Dansk Industri (DI).

 Han mener, det er vigtigt, at Danmark på sikker og forudsigelig vis får genåbnet samfundet igen.

- Her er det betryggende at virksomhederne får den økonomiske støtte som de har brug for under en genåbning.  På et tidspunkt er samfundet forhåbentlig lukket så meget op, at hjælpepakkerne kan udfases. Men så længe der er restriktioner, har nogle brancher og erhverv stadig brug for en hjælpende økonomisk hånd, siger den politiske direktør.

Læs også: Sådan bruger du statens nye låneordninger

Omsætningsfald mellem 50-70 procent

Ifølge DI er det primært underleverandører inden for fx vaskerier, kantiner, oplevelsesøkonomi, hoteller, catering og transport, der nu fortsat får brug for hjælp.

 - De har manglet hjælp hele efteråret. De har ingen hjælp af de midlertidige ordninger, da de ikke direkte er ramt af nedlukning som følge af restriktionerne. Men deres omsætning er i flere tilfælde faldet med 50-70 procent, fordi de er underleverandører, siger Emil Fannikke Kiær.

Læs også: DI: Danmark skal senest være genåbnet helt når +50årige er vaccineret

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold