FLSmidths ekspertise er efterspurgte i alle dele af verden.

03.02.21 DIB Nyheder

FLSmidth: Coronapas er dagens gode nyhed

Hos cementgiganten FLSmidth håber man, at et coronapas vil gøre det lettere for virksomhedens erfarne salgsfolk og ingeniører at rejse ud i verden og hjælpe kunder og sælge produkter.

Da fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og Dansk Industris (DI) administerende direktør Lars Sandahl Sørensen tirsdag morgen præsenterede planerne om et digitalt coronapas, som blandt andet skal lette erhvervsrejsendes muligheder for at komme ud i verden, blev der klappet i hænderne på FLSmidths hovedkontor i Valby.

- Det var dagens gode nyhed, siger Fleming Voetmann, vice president i FLSmidth og tilføjer:

- Vi har brug for at få vores salgsorganisation og eksperter ud til kunderne for at præsentere og forhandle nye ordre. Samtidig er det super vigtigt, at vores dygtige ingeniører kan komme ud og hjælpe med at installere teknologi og løse problemer.

Coronapas er vigtigt

Fleming Voetmann fortæller, at FLSmidth under hele coronakrisen har løst mange – også ret komplekse problemer - via Teams, kameraer og Augmented Reality – men det ændrer ikke på, at det fysiske møde med kunder og samarbejdspartnere er savnet. 

- Vores konkurrencefordel er også den viden og erfaring, som vores ingeniører repræsenterer, og de arbejder ud fra Valby, Chennai, Salt Lake City og Perth – og derfor er coronapasset og gensidig anerkendelse mellem Danmark og vores samhandelspartnere vigtig, siger Fleming Voetmann.

DI har arbejdet for coronapas

DI har gennem længere tid arbejdet for, at Danmark skulle udvikle et digitalt coronapas med oplysninger om testresultater, vaccine og immunitet. Og coronapasset er en vigtig del af DI’s plan for en genåbning af Danmark, som blev præsenteret i dag.

I planen indgår fire centrale elementer. For det første en fleksibel og målrettet teststrategi, for det andet en massetest af alle over 10 år, for det tredje en pragmatisk tilgang til restriktioner – og endelig et digitalt coronapas.

Fra DI’s topchef Lars Sandahl Sørensen er der derfor også tilfredshed med, at regeringen nu sætter gang i arbejdet med at udvikle et digitalt coronapas. Han håber, at coronapasset vil gøre det muligt at åbne op for rejser og kulturlivet.

-  Det her er et instrument, som vi kan gøre klar, så når det er sundhedsmæssigt forsvarligt, så kan vi hurtigere skabe mobilitet end mange andre steder. Så kan vi vise resten af verdenen, at det er en løsning, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Katrine Ruby Bødiker

Katrine Ruby Bødiker

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3737
  • Mobil +45 6131 0424
  • E-mail karb@di.dk

Relateret indhold