Fremstillingsindustrien har besøgt Polytech A/S og interviewer CEO Mads Kirkegaard i serien ""Mød ProduktionsDanmark". Han forventer store fremskridt i eksporten af dansk vindenergi og håber, at virksomheden kan komme med i "anden halvleg af eksporteventyret."

Video: Fremstillingsindustrien
24.02.21 DIB Nyheder

Fra 35 til 800 ansatte på syv år – og det stopper ikke her

Vindenergiens væksteventyr skaber gyldne muligheder for mange underleverandører. Polytech A/S er en af dem. Klimaambitioner sikrer eksportpotentiale.

Polytech A/S har for alvor fået luft under vindmøllevingerne de seneste syv år. Som underleverandør til de største producenter af vindmøller er virksomheden med på den vækstbølge inden for grøn energi, hvor fremgangen fortsætter.

Polytech blev grundlagt i 1994 som klassisk underleverandør til Vestas og det daværende LM Wind Power til projekter i Danmark. I dag vejer eksporten tungt. Virksomheden løser opgaver inden for test, design, udvikling og service.

- Vi er stille og roligt vokset over til at blive en strategisk samarbejdspartner indenfor de teknologier, som vi nu er dykket ned i. Og så på et globalt plan med alle de store vindmølleproducenter – og stadigvæk med fokus på vind, fortæller adm. direktør Mads Kirkegaard i dette videointerview med Jacob Kjeldsen, chef for brancheorganisationen Fremstillingsindustrien.

Klar til 2. halvleg

”Stille og roligt” kan lyde som en underdrivelse, når virksomheden i Bramming alene de sidste syv år er gået fra 35 til 800 medarbejdere. Og Mads Kirkegaard spår yderligere fremgang, fordi det nu rigtigt går op for alle parter, at vindmøller bidrager positivt til klimaforandringerne.

- Med de  udmeldinger vi ser fra både EU, Kina, USA og blandt andet England tror vi på, at vi får endnu mere fart på. Vi håber selvfølgelig på, at vi kan gøre os berettiget på næste del af rejsen - i anden halvleg om man vil, siger Mads Kirkegaard.

Læs mere: Siemens Gamesa - Underleverandører skal med på grøn bølge

Jacob Kjeldsen

Jacob Kjeldsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3727
  • Mobil +45 2088 3914
  • E-mail jak@di.dk

Relateret indhold