12.02.21 DIB Nyheder

Katastrofalt år for britisk økonomi

Nye tal: Britisk økonomi har haft en historisk tilbagegang i 2020. Coronakrisen og brexit har været en dårlig cocktail, vurderer DI.

Britisk økonomi voksede med 1,0 procent i fjerde kvartal. For hele året 2020 var der et fald i britisk BNP på 9,9 procent. Det er en historisk stor tilbagegang.

- Britisk økonomi har udviklet sig katastrofalt under coronakrisen. Det er en økonomisk modgang af historiske dimensioner. Corona og brexit har været en dårlig cocktail for britisk økonomi, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Briterne har været ramt af utrolig høje smittetal, og måtte lukke hårdt ned for at få smitten under kontrol, siger Allan Sørensen.

- Briterne havde lidt fremgang i slutningen af 2020, men det er desværre nok vendt til en ny nedtur her i starten af 2021. Den nye mere smitsomme engelske virusvariant har medført en ny omfattende nedlukning. Restriktionerne rammer især i servicesektoren, som fylder utrolig meget i Storbritannien, siger Allan Sørensen.                  

- Briterne er blandt dem, der er allerlængst fremme med at vaccinere befolkningen. Flere vaccinerede og lavere smittetal er afgørende for den genåbning som skal give britisk økonomi ny luft under vingerne, siger Allan Sørensen.

Storbritannien er Danmarks fjerdestørste eksportmarked.

- Sidste år faldt vores eksport til Storbritannien med over 30 mia. kr. Eksporten til Storbritannien er på laveste niveau siden 2015. Fornyet vækst i britisk økonomi vil hjælpe dansk eksport, men brexit har dog ført til forringede vilkår på det britiske marked, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold