26.02.21 DIB Nyheder

Nedlukninger fører til ny nedtur i dansk økonomi

Nye tal: Efter fald i økonomien i 2020 er Danmark kastet ud i ny nedtur i første kvartal af 2021, fortæller Allan Sørensen, cheføkonom i DI

Dansk økonomi voksede med 0,6 procent i 4. kvartal. For hele 2020 endte dansk økonomi med en vækst på -3,3 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Coronakrisen skar 3,3 procent af dansk økonomi i 2020. Det skyldes et meget stort fald i den økonomiske aktivitet i andet kvartal under nedlukningen. Dansk økonomi oplevede fremgang i anden halvdel af 2020, men væksten bremsede op sidst på året, som følge af stigende smittetal og nye restriktioner, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Eksporten var ramt af stor tilbagegang i 2020. Det gælder ikke mindst tjenesteeksporten, som lider under de skrappe rejserestriktioner. Indtægterne fra luftfart og turisme er svundet kraftigt ind, siger Allan Sørensen, der håber, at en åbning i løbet af foråret kan vende udviklingen.

- Vi har haft en meget omfattende nedlukning i de første to måneder af 2021. Selv om der åbnes lidt mere op på mandag, så byder marts også på mange restriktioner. Dansk økonomi er kastet ud i en ny nedtur her i første kvartal. Sidste år var der et stort comeback i væksten, da der blev åbnet op igen. Vi håber at se lignende når restriktionerne lempes i det danske og internationale samfund, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold