Der kan blandt andet søges om støtte til sundhedsfremme i form af fysisk træning på arbejdet samt leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler i driften, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø samt reducere risici for arbejdsulykker.

04.02.21 DIB Nyheder

Nu kan SMV’er søge 100 millioner til at forebygge nedslidning

Fra sidst i marts kan du søge en 100 millioner kr. stor pulje til forebyggelse af nedslidning i SMV’er. DI er klar med tre webinarer med gode råd til søgningen.

I år, næste år og næste år igen udmøntes 100 millioner kroner til projekter, der forebygger fysisk og psykisk nedslidning og arbejdsulykker blandt medarbejdere i små og mellemstore virksomheder.

De første 100 millioner kroner kan søges fra sidst i marts, og DI er i samarbejde med Sweco, Crecea A/S og Joblife A/S klar med tre webinarer. Her bliver rammerne for tilskud gennemgået og arbejdsmiljørådgiverne beskriver ideer til mulige projekter. Deltagerne kan stille spørgsmål undervejs.

Webinarerne afholdes:

Tirsdag den 9. februar kl. 10.00 - 11.00 med Sweco

Torsdag den 11. februar kl. 9.30 - 10.30 med Joblife A/S

Fredag den 12. februar kl. 10.00 - 11.00 med CRECEA A/S

Deltagelse i webinarerne er gratis, og tilmelding sker på de enkelte webinarer.

Hvad kan der søges støtte til?

Midlerne vil kunne søges af alle små, private virksomheder med maksimalt 50 ansatte, og der kan søges om støtte til projekter med rådgivning fra autoriserede arbejdsmiljørådgivere, hvor rådgivningen tilpasses den enkelte virksomheds behov.

Der kan også søges om støtte til sundhedsfremme i form af fysisk træning på arbejdet samt leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler i driften, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø samt reducere risici for arbejdsulykker.

- Det er Arbejdstilsynet, der kommer til at administrere ordningen, men de endelige regler er ikke helt på plads endnu. DI er med i høringsarbejdet, og vi forventer, at bekendtgørelsen træder i kraft i marts. Vi følger selvfølgelig op med mere information, men vi kan kun anbefale, at SMV’er allerede nu kigger ind i mulighederne, siger Anders Just Pedersen, underdirektør i DI med ansvar for arbejdsmiljø og TEKSAM.

Læs også: Tre virksomhedslederes mål og ønsker for 2021

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Just Pedersen

Anders Just Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3686
  • Mobil +45 2949 4549
  • E-mail ajp@di.dk

Relateret indhold