- Det er rigtig godt med en guide, der på helt konkret vis kan hjælpe de virksomheder, der har fundet en udenlandsk medarbejder, som kan få virksomheden til at vokse og udvikle sig. Det har vi presset på for i lang tid, siger chefkonsulent i DI Søren Kjærsgaard Høfler

11.02.21 DIB Nyheder

Ny guide: Sådan ansætter du en udenlandsk medarbejder

Det kan være svært som mindre virksomhed at få styr på de mange regler og registreringer, der gælder, når man vil ansætte en medarbejder fra et andet land. Ny digital trin-for-trin guide hjælper dig i mål.

For mange mindre virksomheder er det en labyrint at finde rundt i, hvad der skal være styr på, når man ansætter en medarbejder fra et andet land – både de regler, der gælder for arbejdsgiveren, og de registreringer og ansøgninger, som medarbejderen skal gennemføre for at kunne arbejde i Danmark.

Erhvervsstyrelsen har derfor sammen med Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) udviklet et digitalt forløb for arbejdsgivere, der ønsker at hjælpe deres udenlandske medarbejder igennem denne proces. Så de kan hjælpe deres medarbejder til at få en god start i Danmark, og så virksomheden bliver klar til at udbetale løn. Ved at bruge det digitale forløb får virksomheden overblik over hvilke registreringer, man skal foretage hvornår og hos hvilke myndigheder. 

Du finder guiden her: ’Ansæt udenlandsk medarbejder – trin for trin’

DI: Godt værktøj til virksomhederne

I Dansk Industri (DI) modtages den nye guide meget positivt. DI har gennem længere tid arbejdet for, at virksomhederne får bedre vejledning i forbindelse med ansættelsen af udenlandske medarbejdere.

- Det er rigtig godt med en guide, der på helt konkret vis kan hjælpe de virksomheder, der har fundet en udenlandsk medarbejder, som kan få virksomheden til at vokse og udvikle sig. Det har vi presset på for i lang tid, siger chefkonsulent i DI Søren Kjærsgaard Høfler og tilføjer: 

- Især når vi kigger på udlændinges betydning for fremgangen i beskæftigelsen i Danmark, er det afgørende, at vi giver danske virksomheder de bedste værktøjer til at kunne rekruttere udenlandske medarbejdere. Og det er præcis, hvad vi her har opnået.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4520
  • Mobil +45 2614 0298
  • E-mail skjh@di.dk