01.02.21 DIB Nyheder

Sandahl: Enormt glædeligt at de yngste elever kommer tilbage i skole

Elever i 0 – 4. klasse kan fra mandag den 8. februar igen komme i skole. Det er glædeligt for både børn og forældre, mener DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kunne i dag fortælle, at eleverne 0 – 4. klasse fra på mandag den 8. februar igen må komme i skole. Nyheden modtages med stor glæde af Dansk Industris (DI) topchef Lars Sandahl Sørensen.

- Jeg er enormt glad for, at de yngste elever kan vende tilbage til klasseværelserne om en uge. Jeg tror, at jeg taler på tusindvis af forældres og børns vegne, når jeg siger, at det nok bliver ugens bedste nyhed, siger han.  

Hjemsendelsen af de yngste har ifølge DI kostet dyrt. Både økonomisk og i forhold til børnenes trivsel og indlæring.

- Det har været hårdt for børnene at undvære kammerater og hverdag. Nu er det vigtigt, at vi får lagt en plan for, hvordan de kommer bedst muligt tilbage i skole igen, siger Lars Sandahl Sørensen og tilføjer:  

- Vores beregninger viser, at børnene i indskolingen kan have mistet en til to måneder i undervisningstid, siden de blev hjemsendt. Vi har derfor foreslået, at der skal være to lærere i dansk og matetik i mindst én måned, så de har mulighed for at indhente noget af det tabte. Det er enormt vigtigt, at vi sikrer os, at deres faglige fundament er stærkt nok til at bygge videre på i fremtiden.

DI’s topchef håber også, at de yngste skoleelevers tilbagevenden til skolen kan betyde, at forældrene får bedre muligheder for at koncentrere sig om deres arbejde.

- Der er ingen tvivl om, at det for mange forældre har været rigtig hårdt at skulle hjælpe børnene med skoledagen og passe arbejdet på en og samme tid, siger han.  

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold