22.02.21 DIB Nyheder

Seks måneders jobfremgang brudt i december

Nye tal: I årets sidste måned faldt antallet af job med 3.000. Faldet vil sandsynligvis fortsætte i de første måneder af 2021, vurderer Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI

I december var der en tilbagegang på 3.000 job, viser tal fra Danmarks Statistik. Dermed gjorde den sidste måned af 2020 en ende på et seks måneder langt comeback på arbejdsmarkedet, hvor der blev skabt mange nye job henover særligt sommeren og det tidlige efterår.

- Det er ingen overraskelse, at vi nu ser et mindre jobtab. Opbremsningen i jobvæksten havde i forvejen stået på i et par måneder, siger arbejdsmarkedspolitisk chef i DI Steen Nielsen.

- Generelt har arbejdsmarkedet vist sig ganske modstandsdygtigt i løbet af 2020. Virksomhederne har tilpasset sig den nye virkelighed, og lønkompensationen og de andre hjælpepakker har gjort det muligt for mange virksomheder at holde på deres medarbejdere. Og det har stor værdi, siger Steen Nielsen. 

I december var 25.900 færre personer i arbejde sammenlignet med før coronakrisen. En stor del af de tabte job under coronakrisen er dermed genvundet.

- Jeg vil betragte det som en succes, hvis vi kan undgå at miste for mange arbejdspladser i løbet af vinteren. Færre jobopslag på Jobindex tyder på, at januar var en dårlig jobmåned. Samtidig skaber nedlukningen usikkerhed for virksomhederne i den kommende tid, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold