Ifølge Mette Frederiksen har EU på nogle områder været et pænt stykke fra at bestå den tryktest af EU, som Covid-19 er og har været.

25.02.21 DIB Nyheder

Store EU-dag: Europa skal rustes til fremtidige sundhedskriser

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil have vaccineproduktionen op i gear i Europa, så vi aldrig mere skal tvivle på, at der er vacciner nok. DI er enige i behovet for at være selvforsynende, men opfordrer også til at få sat turbo på fælleseuropæiske coronapas, som kan skubbe på genåbningen.

Europa skal have hånd i hanke med vaccineproduktionen og være helt sikre på, at der vacciner nok til alle europæere. Det slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast på Tænketanken Europas årlige konference, der blev afholdt i dag i Industriens Hus.  

- Der er behov for et massivt og kollektivt løft for at opbygge produktion af vacciner. Der skal tænkes stort og utraditionelt – og der skal tænkes offentlig-privat samarbejde, sagde Mette Frederiksen fra talerstolen og tilføjede:

- Fremadrettet skal vi være sikre på, at vi har de vacciner, som vi har behov for.

Ifølge Mette Frederiksen har EU på nogle områder været et pænt stykke fra at bestå den tryktest af EU, som Covid-19 er og har været.

- Resultat er entydigt. Kapaciteten til at producere vacciner har ikke været god nok. Vi skal op i gear og på forkant med udviklingen, lød det fra statsministeren.

DI: Vacciner og coronapas viser vej til genåbning

I Dansk Industri (DI) er der fuld opbakning til budskaberne fra statsministeren.

- Vi er helt enige i, at vi i Europa skal samarbejde om at øge kapaciteten i forhold til udvikling og produktion af vacciner og andre kritiske produkter som værnemidler, siger europapolitisk chef Anders Ladefoged.

Han tilføjer, at vi selvfølgelig stadig skal samarbejde globalt med andre lande. Men situationen har vist, at det er godt at være mere selvforsynende i Europa.

- Vacciner er dog kun et skridt i retning af en genåbning af samfundet.  Vi har også brug for et europæisk coronapas, som kan bane vejen for en hurtigere genåbning i hele Europa, både for erhvervsrejsende og turister.

Anders Ladefoged fortæller, at det også er af emnerne på EU-topmødet, der finder sted senere i dagen.

- Det er i klar dansk interesse at bakke op om det også, siger han.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold