Pak kufferten. Til sommer skal vi kunne rejse i EU med et digitalt coronapas.

17.03.21 DIB Nyheder

Årets bedste nyhed fra EU-Kommissionen: Coronapas skal gælde i hele EU

Gensidig anerkendelse af coronapas mellem landene skal allerede til sommer sikre rejser til EU, foreslår EU-Kommissionen. Det er årets bedste nyhed fra kommissionen, mener DI.

EU-kommissionen har lanceret et forslag til rammerne for et digitalt coronapas, der skal anerkendes gensidigt mellem EU’s medlemslande. Helt overordnet skal passet dokumentere, at man enten har haft corona, er testet negativ eller er blevet vaccineret, fremgår det af en pressemeddelse fra kommissionen.

- Det er den bedste nyhed fra EU-Kommissionen i 2021. Endelig bliver der sat gang i udviklingen af et coronapas, der indeholder vigtig information om vaccination, test og immunitet. Det vil sætte skub i mobiliteten, der er helt afgørende for at vi kan genstarte vores samfund, siger Thomas Bustrup, international direktør i DI.

Læs også: DI's topchef gør status efter et år med corona: Virksomhederne har kæmpet og set muligheder

Sæt skub i udviklingen

Han mener, at det digitale coronapas kan give dansk økonomi en fast track vej ud af coronakrisen. Det gør det muligt at sætte skub i turismen og erhvervsrejser, der er vigtige for tusindvis af danske eksportvirksomheder.

- Nu skal der fuld tryk på udviklingen af en digital løsning i Danmark, som forhåbentlig andre lande også vil lade sig inspirere af. Selv om vores system ikke bliver det samme som i Italien, Tjekkiet og Frankrig, så skal coronapassene tale sammen om de vigtigste informationer. Der venter derfor en standardiseringsøvelse, siger Thomas Bustrup.

EU’s stats- og regeringschefer skal drøfte coronapasset i næste uge.

- Vi krydser fingre for en hurtig vedtagelse, så vi kan tage hul på arbejdet med at udvikle den bedste løsning. Danske virksomheder er allerede i gang, siger Thomas Bustrup.

Læs også: Indkøb af digitalt coronapas sat i gang

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Stanislav Stanchev

Stanislav Stanchev

Chefkonsulent

Relateret indhold