24.03.21 DIB Nyheder

Forbrugerne gør klar til genåbning

Nye tal: Lille stigning i forbrugertilliden, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Danskerne tror så småt igen på, at de snart skal ud og bruge flere penge. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik i dag er forbrugertilliden steget marginalt til et nettotal på -5. Og der er tro på større optimisme, da målingen er foretaget før den store genåbningsaftale natten til i går.

De positive takter i forbrugertilliden styrker tiltroen til, at danskerne står på spring til at bruge løs af pengene, når restriktionerne på samfundslivet rulles tilbage igen.

- Efter to måned med dalende forbrugertillid, spirer forbrugernes humør igen så småt. Det er lidt af en vintergæk i en ellers kedelig og mørk tid for dansk økonomi, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

- En anden god nyhed for dansk økonomi er den anden runde udbetaling af indefrosne feriepenge, som efter planen åbner for ansøgninger senest på mandag d. 29. marts. Sammen med en pæn stor coronaopsparing har danskerne virkelig fået nogle dybe lommer at forbruge fra, siger Morten Granzau.

- Man kan derfor godt vente noget af en forbrugsbølge, når samfundet gradvist åbner efter påske. Det kommer virksomheder i åbne brancher til gode, mens virksomheder i fortsat nedlukkede brancher må se langt efter forbrugernes løse betalingskort, siger Morten Granzau.

 

 

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold