25.03.21 DIB Nyheder

Laveste amerikanske ledighedstal i over et år

Nye tal: Det lysner på det amerikanske arbejdsmarked. Det er et godt tegn for verdensøkonomien og danske virksomheders eksport til USA

I sidste uge meldte 684.000 amerikanere sig ledige. Det er det laveste antal i over et år. I de seneste 53 uger er der i alt delt 82,6 millioner fyresedler ud i USA.

- Det lysner på det amerikanske arbejdsmarked. Antallet af nyledige falder til laveste niveau i over et år. Det vidner om, at amerikansk økonomi forhåbentlig er på vej mod lysere tider. Det vil også være til gavn for dansk eksport, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Der er stadig utrolig mange, der bliver sendt hjem fra deres arbejdsplads med en fyreseddel i hånden. Men samtidig er der mange andre virksomheder, som står klar med en ansættelseskontrakt, siger Allan Sørensen.

Over det seneste år har 82,6 millioner amerikanere fået en fyreseddel. Men antallet af vedvarende ledige er på 19,0 millioner.

- Ledigheden er markant højere end før coronakrisen, men heldigvis har mange af de fyrede fundet sig et job igen, siger Allan Sørensen.

- Joe Biden har fået vedtaget en stor hjælpepakke på 1.900 milliarder dollars, som giver hjælp til de økonomisk trængte. Det vil give privatforbruget og væksten et boost, siger Allan Sørensen.

- Amerikansk økonomi har kurs mod flere nye jobs og højere vækst. Udrulning af vacciner, faldende smittetal, genåbninger og finanspolitiske stimulanser vil sætte gang i opsvinget i USA, siger Allan Sørensen.

- USA er vores største eksportmarked, og lokomotivet der dikterer farten i verdensøkonomien. Bedre tider for amerikansk økonomi vil kunne sikre flere tiltrængte ordrer til danske eksportvirksomheder, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for 166 milliarder kroner, hvilket gør USA til Danmarks største eksportmarked. Op mod 100.000 danske arbejdspladser er afhængige af eksporten til USA.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold