Vindmøller skal der til, hvis vi skal gå i retning af en mere grøn og bæredygtig energiforsyning.

24.03.21 DIB Nyheder

Ny måling: Klima topper danskernes liste over globale hovedpiner

Selv midt i en coronatid er klimaændringerne er den globale udfordring, som danskerne mener, det er vigtigst, at EU tager hånd om.

Corona har ikke fået danskerne til at glemme, at klimaændringerne er en global udfordring af historisk omfang. Det viser en netop offentliggjort  meningsmåling foretaget af EU’s opinionskontor Eurobarometer, som 1.050 danskere over 18 år har deltaget i.

I målingen peger 60 procent af de adspurgte danskere på klimaændringerne og problemer relateret til miljøet, som en af de tre primære globale udfordringer for EU’s fremtid. Intet andet emne er nævnt af så mange danskere.

Nummer to på danskernes bekymringsliste er terror efterfulgt af migration og flygtningestrømme, samt et nedbrud i globale relationer.

- Målingen viser, at klimaet absolut ikke er forsvundet fra danskernes tanker, selvom der har været mange andre bekymringer i det forgangne år. Det er klart signal om at fortsætte det ambitiøse arbejde med den grønne omstilling i Danmark, i Europa og på globalt plan, siger Anne Højer Simonsen, der er chef for Dansk Industris (DI) klimapolitiske enhed.

I målingen indgår "corona" ikke som et selvstændigt punkt, men indgår under "risici forbudet til sundhed". 19 procent af de adspurgte danskere peger på, at det er en af de tre største globale udfordringer. 

Læs også:Sådan får vi grøn energi i hele samfundet 

Samarbejde er vejen frem

Anne Højer Simonsen hæfter sig ved, at Eurobarometers måling også viser, at klimaændringerne er den primære udfordring internt i EU ifølge danskerne.

- Derfor er det også godt, at der i EU’s genopretningsplan og EU's Green Deal lægges op til massive investeringer i den grønne omstilling. Og her kan danske virksomheder virkelig byde ind med løsninger, der både vil være til gavn for klimaet og skabe vækst og arbejdspladser herhjemme og i udlandet, siger Anne Højer Simonsen.

I Eurobarometers måling er danskerne også blevet spurgt om, hvordan de globale udfordringer løses bedst. Svaret er et rungende ja til mere samarbejde. 8 ud af 10 danskerne svarer således, at de globale udfordringer løses bedst ved samarbejde mellem EU’s lande. Mens 2 ud af 10 mener, at vejen frem er, at hvert land prøver at komme op med sine egne løsninger.

Eurobarometers måling er gennemført i oktober og november 2020. Resultaterne er offentliggjort i marts 2021. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anne Højer Simonsen

Anne Højer Simonsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3465
  • Mobil +45 4014 0603
  • E-mail anhs@di.dk

Relateret