09.03.21 DIB Nyheder

OECD’s nye vækstforventninger er godt nyt for dansk eksport

Nye tal: OECD forventer en fremgang i verdensøkonomien på 5,6 procent i 2021, og yderligere fremgang på 4,0 procent i 2022. Det er godt nyt for danske eksportvirksomheder, siger DI’s cheføkonom.

OECD skruer op for vækstforventningerne til verdensøkonomien til 5,6 pct. i 2021 fra tidligere 4,2 pct. Og 4,0 pct. i 2022 mod tidligere 3,7 procent.

- Det seneste år har ikke budt på mange gode nyheder, men denne prognose fra OECD er virkelig god læsning for danske eksportvirksomheder. Efter et økonomisk vintermørke er vi på vej mod lysere tider. Vaccinerne er ved at blive rullet ud og sammen med faldende smittetal kommer vi tættere på den længe ventede genåbning, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Genåbninger og hjælpepakker baner vejen for et solidt comeback til væksten i verdensøkonomien i løbet foråret. Vi har været igennem en dyb krise, så det er utrolig positivt, hvis vi hurtigt kan få økonomien tilbage mod mere normale tilstande, siger Allan Sørensen.

- Særligt USA ser ud til at kunne rejse sig hurtigt igen oven på krisen. Lande som Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien har derimod lidt store økonomiske tab, og må vente til 2022 før det er tilbage på samme niveau som før krisen, siger Allan Sørensen.

- Dansk eksport skrumpede sidste år med 110 milliarder kroner. Prognosen fra OECD giver forhåbninger om, at vi snart kan få dansk eksport tilbage på sporet igen. Genrejsning af væksten og fjernelse af rejserestriktionerne vil bane vejen for flere nye ordrer til danske eksportvirksomheder, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold