17.03.21 DIB Nyheder

Om ti år skal startups skabe en tredjedel af Estlands økonomi

Estlands første store succes var Skype, som blev skabt på estisk teknologi og med dansk forretningsmæssig hjælp. Om ti år skal sektoren udgøre næsten en tredjedel af landets økonomi, fortæller Techtopia.

I dag har Estland fem såkaldte unicorns, startups med en markedsværdi på over én milliard dollars. Totalt set er ca. 6000 mennesker beskæftiget i estiske startups. Det økonomiske bidrag til Estland er allerede stort, og om ti år skal sektoren udgøre næsten en tredjedel af landets økonomi.

Landets første store succes var Skype, som blev skabt på estisk teknologi og med dansk forretningsmæssig hjælp. Blandt folk, der har arbejdet på Skype, taler man om, at de har gået på ”Skype University”. Det er en god historie, men nu bevæger landet sig videre, og der skal fortælles nye historier om nye ”Startup Universiteter”.

Sidste sommer udgav det estiske startupmiljø en stor analyse af situationen i et grundigt whitepaper.

Men hvad der skal til for at skabe et stort og succesfuldt startupmiljø, som blander mennesker og teknologi, og skaber et community med erfaringsdeling og fremdrift? Techtopia kigger nærmere på landets ambitioner.

Læs også: DI: Digitalt partnerskab styrker kickstart efter coronakrise

Mette Smith Thastum

Mette Smith Thastum

Fagleder for digitalisering og offentligt privat samarbejde

  • Direkte +45 3377 4592
  • Mobil +45 3024 0644
  • E-mail mest@di.dk

Relateret