I alt blev syv vindere kåret ved den virtuelle landsfinale i EY Entrepreneur Of The Year i Danmark 2020. Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI deltog med en videohilsen, hvor han påpeger, hvor vigtige, iværksættere er for Danmark.

Video: Aleksander Hørup
18.03.21 DIB Nyheder

Syv danske vindere kåret i EY Entrepreneur Of The Year

European Energy er EY Entrepreneur Of The Year i Danmark 2020 og skal repræsentere de danske farver ved EY World Entrepreneur Of The Year 2021. I alt blev syv vindere kåret ved den virtuelle landsfinale med deltagelse af Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Flere hundrede erhvervsledere, entrepreneurer og nominerede virksomheder deltog i den danske finale i verdens største vækstskaberkonkurrence EY Entrepreneur Of The Year, som i år blev afviklet virtuelt og senere end sædvanlig pga. COVID-19.

Blandt dem der bidrog virtuelt var adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI). Han deltog med en videohilsen, der kan ses ovenfor. Her påpeger han blandt andet, hvor vigtige iværksættere er for Danmark:

- Det er en rigtig stor dag i dag, og i DI er vi meget glade for at være med til at understøtte ikke mindst iværksætteri i Danmark, som er så ualmindeligt vigtigt for os alle sammen. Det er spændende og sjovt oven i købet! Stort tillykke til dem, der løber af med sejren.

I alt var seks regionale vindere med i opløbet om at blive EY Entrepreneur Of The Year 2020 i Danmark, og European Energy ved Knud Erik Andersen løb med titlen. Med den følger også æren af at repræsentere Danmark ved verdensfinalen, EY World Entrepreneur Of The Year, i juni 2021.

Læs også: Tre nytænkende iværksættere får legater fra Alexander Foss’ Industrifond

Og vinderne blev…

Landsvinder blev den danskeejede virksomhed European Energy A/S, som bekæmper klimakrisen ved at bygge fremtidens grønne energi. I sin begrundelse lagde juryen bl.a. vægt på, at European Energy har skabt en meget flot forretning med fantastisk vækst. Samtidig har virksomheden en stærk fortælling med stort fokus på klima og bæredygtighed og bidrager til reel bæredygtig omstilling, og juryen ser, at European Energy kan være en foregangsvirksomhed for Danmark.

- I EY Entrepreneur Of The Year handler det om at anerkende og hylde danske vækstvirksom-heder for deres fantastiske resultater, gå-på-mod og passion. Fælles for virksomhederne i denne konkurrence er, at de er succesfulde rollemodeller, der skaber vækst og arbejdsplad-ser, og som inspirerer andre til udvikling og succes, og de fortjener respekt og hyldest, siger Søren Smedegaard Hvid, Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Læs også: Verdensomspændende virksomhedsgruppe modtager ærespris

Øvrige vindere:

Æresprisen 2020: Mads Kann-Rasmussen og VKR Gruppen

Innovation: Scanmetals A/S

Sustainability: Gubra ApS

Start-up: VEO Technologies ApS

Social Entrepreneurship – Future Impact: Pond A/S

Life Sciences:  IO Biotech

 

Anders Sparre

Anders Sparre

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3973
  • Mobil +45 2627 2494
  • E-mail asp@di.dk