17.03.21 DIB Nyheder

Tysk fremgang er afgørende for dansk eksport

Nye tal: En ny prognose for tysk økonomi forudser en vækst på 3,1 procent i 2021. Det er en rigtig god nyhed for danske eksport, siger DI’s cheføkonom

- Tysk økonomi vil komme i tempo senere på året, og det er en virkelig god nyhed for dansk eksport. Højere vækst i tysk økonomi vil være en kærkommen hjælp til at få dansk eksport tilbage på sporet efter coronakrisen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Sidste år eksporterede danske virksomheder varer og tjenester for 155 mia. kr. til Tyskland. Det er næsten 14 mia. kr. mindre end året før. Det tyske marked har i de seneste år været udfordret af lav vækst, og sidste år sendte coronakrisen vores eksport til det tyske marked i bakgear, siger Allan Sørensen.

- Tyskland har i over 40 år været vores største eksportmarked, men måtte sidste år overgive førstepladsen til amerikanerne, siger Allan Sørensen.

- Tyskland er det marked hvor flest danske virksomheder har eksport til. Salget til tyskerne giver anledning til 120.000 arbejdspladser i Danmark. Vi har derfor brug for, at få genstartet eksporten til Tyskland. DI har et kontor i Tyskland, hvor vi hjælper danske virksomheder på det tyske marked, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold