27.04.21 DIB Nyheder

5,7 millioner færre besøgende på danske museer

Nye tal: I 2020 var der 5,7 millioner færre, der besøgte et museum i Danmark. Nu er der brug for at sparke gang i væksten hurtigst muligt, siger DI’s vicedirektør.

Antallet af besøgende på de danske museer faldt markant i 2020 sammenlignet med 2019. 5,7 millioner færre tog på museum. Coronakrisen har bremset tilgangen af internationale turister og 6 dages-reglen, der blev indført sidste år, er skyld i faldet.

- Nedlukning og mangel på turister har betydet, at hele 5,7 millioner færre lagde vejen forbi museerne i 2020 end i 2019. Museer i hovedstaden alene fik knap 3,7 millioner færre besøgende, da de blev ramt af både 6 dages-reglen og fraværet af internationale turister, siger Henriette Søltoft, vicedirektør i DI.

- Nu hvor museerne kan slå dørene op igen, er der brug for at sparke gang i væksten hurtigst muligt. Vi skal markedsføre Danmark i udlandet og sætte penge af til innovation hos museer og andre turist- og oplevelsesvirksomheder, så de har en chance for at indhente det tabte, siger Henriette Søltoft.

Læs DI's plan: Sådan kickstarter vi turist- og oplevelseserhvervet

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold