21.04.21 DIB Nyheder

Byggeriet viser for alvor muskler

Nye tal: Beskæftigelsen i byggeriet stiger, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Byggeriet i Danmark viser for alvor muskler og har modsat andre dele erhvervslivet nærmest oplevet et boost under corona. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig en stigning på 5600 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i 1. kvartal 2021. Beskæftigelsen i branchen er dermed højere end den var før den første nedlukning i foråret 2020. Branchen har ikke bare genvundet de tabte jobs, der er også kommet flere til.

- Fremgangen i beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen er meget positivt. Der er høj aktivitet i branchen,  som ikke har været ramt af nedlukning og restriktioner på samme måde som andre dele af arbejdsmarkedet, siger underdirektør i DI Dansk Byggeri, Torben Liborius.

- Byggeriet har været en del af genopretningen fra starten, og de gode tider i byggeriet smitter positivt af på store dele af arbejdsmarkedet, hvor mange andre brancher leverer input til byggeriet. Når der skabes 10 jobs i byggeriet kommer der syv jobs i andre brancher, og fremgangen er derfor med til at tegne en positiv forventning for den samlede beskæftigelse i 2021.

Regeringen fremlagde i begyndelsen af april et udspil til en langsigtet infrastrukturplan med ønsker om at investere mere end 160 mia kr i nye infrastrukturprojekter frem til 2035. En langsigtet investeringsplan for infrastrukturområdet er et længe næret ønske i anlægsbranchen.

- På anlægsområdet har stabil aktivitet og klare rammer været en mangelvare. Med regeringens udspil til en infrastrukturplan er vi et stort skridt tættere på at få en langsigtet investeringsplan, der kan sikre den nødvendige mobilitet samtidig med at anlægsbranchen kan fastholde beskæftigelsen. Det er positivt, at regeringen i sin plan har fokus på udviklingen i både byerne og på landet. DI håber på at få et bredt forlig med langsigtede og velforankrede planer, siger Torben Liborius.

Læs også: Faglært arbejdskraft: Positivlisten er proppen, som skal lukke hullet

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold