12.04.21 DIB Nyheder

Det tegner godt for den grønne omstilling af bilparken

Nye tal: Knap hver tredje solgte personbil i marts var opladelig, viser tal fra Danmarks Statstik.

Efter nogle meget stille måneder i januar og februar, hvor bilforhandlernes salgslokaler var lukket for private bilkøbere, blev de igen åbnet i marts. Der blev solgt 19.400 nye personbiler, og knap hver tredje var en el- eller pluginhybridbil.

- Genåbningen kunne mærkes på salget med det samme. Især el- og pluginhybridbiler har solgt godt. Knap hver tredje af de nye biler på de danske veje i marts er opladelig. Det tegner godt for den grønne omstilling af bilparken, siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i DI.

- Forhandlerne håber, at salget af biler i forårsmånederne bliver betydeligt bedre end sidste år. De indefrosne feriepenge er blevet udbetalt, og der er kommet en afklaring om bilafgifterne. Det bidrager sammen med de genåbnede salgslokaler til en optimistisk stemning i branchen, siger Thomas Møller Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret