29.04.21 DIB Nyheder

DI: Genåbning giver et fald i ledigheden

Med et fald på 1.800 ledige i marts måned er der nu kun 25.500 flere ledige end før krisen. Det hænger sammen med genåbning, mener DI.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev 1.800 færre ledige i marts måned. Derudover har Danmarks Statistik også revideret tallene for januar og februar ned med henholdsvis 700 og 1.300 personer. Ved udgangen af marts måned var 128.600 personer ledige. Faldet i antallet af ledige skyldes i høj grad, at Danmark er begyndt at genåbne efter to måneders nedlukning i januar og februar, vurderer Dansk Industri.

- Det er positivt at se, at der nu bliver færre ledige. Det hænger sammen med, at de nedlukkede virksomheder, der har fået lov at åbne igen, har brug for medarbejdere igen. Det tegner positivt for de kommende måneder, hvor flere og flere virksomheder vil få lov til at åbne igen, siger Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

Med et fald på 1.800 ledige i marts måned er der nu kun 25.500 flere ledige end før krisen.

- Arbejdsmarkedet er ikke så hårdt ramt af krisen, som man kunne have frygtet. Hjælpepakkerne har nemlig holdt hånden under mange arbejdspladser. Det betyder, at mange virksomheder er hurtige til at komme i gang igen efter nedlukningen. Derfor ser vi også allerede, at nogle virksomheder har svært ved at få fat i de medarbejdere, som de har brug for, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold