09.04.21 DIB Nyheder

Eksporten faldt med 117 milliarder kroner under første år med corona

Eksporten, der er den store motor i dansk økonomi, steg i februar. Det giver løfter om vækst i økonomien, lyder det fra DI.

Eksporten steg med 0,9 procent i februar. Set over de seneste tre måneder har der været en fremgang på 2,4 procent. Der er fremgang i vareeksporten, mens tjenesteeksporten er ramt af ny nedtur. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er utroligt positivt, at eksporten fortsætter sin fremgang da det løfter væksten i dansk økonomi. Eksporten er den store motor i dansk økonomi, og giver anledning til mere end 800.000 arbejdspladser i Danmark, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det første år med corona har reduceret eksporten med 117 milliarder kroner i forhold til året før. Coronakrisen har især været hård ved tjenesteeksporten, som er reduceret med lidt over 14 procent, siger Allan Sørensen.

- Eksportindtægterne fra luftfart og turisme er mere end halveret som følge af de skrappe rejserestriktioner, siger Allan Sørensen.

- Vareeksporten er kommet bedre igennem coronakrisen. Det skyldes ikke mindst vores store eksport af medicin som er steget. Den seneste runde nedlukninger er også styret uden om industri og byggeri, hvilket har givet flere eksportordrer til danske underleverandører, siger Allan Sørensen.

En ny prognose fra IMF viser, at der er udsigt til stærk vækst i verdensøkonomien. Der ventes en vækst i verdensøkonomien på 6 procent i 2021.

- Eksportvirksomhederne går lysere tider i møde. Der er udsigt til høj vækst i udlandet i 2021, og det vil hjælpe dansk eksport tilbage på sporet igen. Der er især gode muligheder for øget eksport til USA og Asien, siger Allan Sørensen.

Læs også: Højeste vækst i verdensøkonomien siden 1973

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret