28.04.21 DIB Nyheder

Erhvervslivet rider på genåbningsbølge og venter fremgang

Nye tal: Erhvervslivets optimisme er fortsat stigende, og det er en direkte konsekvens af den igangværende genåbning, konkluderer DI på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er enormt positivt, at vi siden starten af marts har haft gang i genåbningen af Danmark uden tilbagefald på nationalt plan. Den langsigtede genåbningsplan giver erhvervslivet mere forudsigelighed. At vi ovenikøbet har fremrykket dele af genåbningsplanen, giver en positiv afsmittende effekt på erhvervslivets optimisme, siger Morten Granzau, chef for økonomisk politisk og analyse i Dansk Industri (DI).

- Vi skal nu holde fokus på at få hele dansk erhvervsliv igennem krisen. Starten af 2021 ramte virksomheder, der lever af oplevelser, turisme og socialt samvær ekstremt hårdt på omsætningen. Mange af disse virksomheder går nu ind i de måneder, der plejer at være højsæson, og det er derfor helt afgørende, at vaccinationsplanen holder, så de kan få kunder i butikken igen, siger Morten Granzau.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den samlede erhvervstillid er steget fra en værdi på 100,7 i marts til 104,3 i april. En værdi på 100 angiver gennemsnittet for perioden 1990 til 2018. En værdi under 100 indikerer, at stemningen i danske virksomheder er dårligere end i en normal måned.

- Hvis vi kan fortsætte den gode stime med lave smittetal samtidig med, at vi får vaccineret flere, ser vi forhåbentligt ind i en periode med hastig genåbning. Men vi er også afhængige af, at verden omkring os følger med. Danmark er en lille åben økonomi, og virksomhedernes mulighed for at nå kunder er stadig fyldt med udfordringer og uforudsigelighed, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold