Det bliver langt fra en hurtig kop kafffe at være erhvervsrejsende i den kommende tid, fastslår Dansk Industri på baggrund af den nye vejledning fra Udenrigsministeriet.

19.04.21 DIB Nyheder

Erhvervsrejser bliver lettere - men det kunne være meget bedre

Udenrigsministeriet har kort før deadline sendt en ny vejledning ud for erhvervsrejser. Lempelser er udeblevet, mener Dansk Industri.

Med blot et døgn til, at de nye regler for erhvervsrejsende træder i kraft har Udenrigsministeriet udsendt den meget efterspurgte vejledning, som virksomhederne skal bruge til at finde ud af, hvilke krav, der gælder for erhvervsrejser. 

Med vejledningen står det fast, at det bliver en smule lettere at være forretningsrejsende fra onsdag, men der er fortsat plads til lempelser, konstaterer Michael Svane, branchedirektør i DI Transport. 

- Det er positivt, at erhvervsrejser til ”gule” og ”orange” lande nu anses som nødvendige rejser, ligesom erhvervsrejsende efter 1. maj 2021 får muligheden for at rejse som vaccineret. Men til den negative side hører, at der fortsat gælder et krav om isolation ved indrejse i Danmark samt ved hjemkomst til Danmark, siger Michael Svane og tilføjer: 

- Hvis man for eksempel er tekniker og skal til Tyskland for at reparere en maskine, skal man stadig gå i isolation, når man kommer hjem.  Selvom kravet om isolation lempes til kun at gælde i fritiden, så er det altså fortsat et vidtgående krav, der bliver stillet til virksomhederne og deres medarbejdere. Det samme gælder for udenlandske specialister, som skal arbejde på en dansk virksomhed, siger Michael Svane.

For mange virksomheder og deres ansatte vil kravet om isolation i fritiden dæmpe rejselysten. Det forhold, at isolationen kan afbrydes i arbejdstiden er en lempelse, men den er ikke tilstrækkelig, mener DI. 

- De erhvervsrejsende bliver testet, både før de rejser ud og efter, de er kommet hjem.  Medarbejderne bør have mulighed for at møde på arbejde - og i øvrigt leve et almindeligt liv - efter en erhvervsrejse til udlandet, siger Michael Svane.

Læs mere om de nye regler her. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold