09.04.21 DIB Nyheder

Erhvervsuddannelserne har stigende frafald

Af de knap 45.800 elever, der i 2015 påbegyndte en erhvervsuddannelse, var 42 pct. i løbet af fem år stoppet på deres uddannelse uden at have fuldført erhvervsuddannelsen.

Frafaldet på erhvervsuddannelserne stiger. Af årgang 2015 frafalder 7 procentpoint flere sammenlignet med 2011-årgangen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er bekymrende, mener Dansk Industri (DI). 

- Frafaldet på erhvervsuddannelserne er stadig alt, alt for højt og det er alvorligt, når vi faktisk kommer til at mangle faglærte om få år. Det er et alvorligt samfundsproblem, siger Lone Folmer Berthelsen, underdirektør i DI.

Hun ser  ikke nogen lette løsninger på problemet.

- Vi bliver nødt til at se nærmere på, hvor frafaldet sker og hvad årsagerne kan være. Fx ved vi, at mange unge kvinder starter på en merkantil eux og falder fra efter to år, hvor de har fået studiekompetence. Den udfordring skal tackles for sig, siger Lone Folmer Berthelsen.

- Frafaldet skal tages alvorligt, men det er naivt at tro at det kan løses med få tiltag. Der er mange årsager og der skal findes mange løsninger. Det går vi gerne ind i et samarbejde med Børne- og Undervisningsministeriet og erhvervsskolerne om, siger Lone Folmer Berthelsen.

 

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold