12.04.21 DIB Nyheder

Faldende produktion i industrien giver panderynker

Nye tal: De store økonomier omkring os er lukket ned. Det er en forklaring på, at industriproduktionen faldt i februar efter flere måneders fremgang

Industriproduktionen oplever tilbagegang efter flere måneder med fremgang. Produktionen faldt med 1 procent i februar. Industrien så for blot en måned siden ud til at have taget et vigtigt skridt ud krisen, men de nye tal for produktionen giver panderynker hos DI.

- I andet halvår af 2020 var store dele af industrien i fremgang, efter at coronapandemien havde lagt et tungt jerngreb om økonomien sidste forår. Det er derfor en smule bekymrende, at industriproduktionen er faldet igen, siger chef for økonomisk politik og analyse Morten Granzau, Dansk Industri (DI).

- Man skal ikke drage hastige konklusioner på baggrund af tallene for én måned. Vi venter, at industrien vil opleve fremgang de næste måneder i takt med, at landene omkring os får bedre styr på coronapandemien og flere bliver vaccineret, siger Morten Granzau.

- Vi står midt i en uforudsigelig sundhedskrise, der sætter dybe spor i økonomien, så hvis coronapandemien igen kommer ud af kontrol, vil det også ramme industrien hårdt. Virksomhedernes velbefindende er ikke kun af afhængig af, at vi i Danmark har styr på smitteudviklingen, men også at verden omkring os kan kontrollere virusset, siger Morten Granzau.

Danske industrivirksomheder eksporterer størstedelen af produktionen, og nedlukningen i de store økonomier omkring os er derfor bekymrende, uddyber Morten Granzau.

- Frankrig er lukket ned, og Tyskland har forlænget den nationale nedlukning. Bilhandlen i Tyskland har været på rekordlavt niveau i de seneste tre måneder. Det er mange dårlige nyheder på én gang, som kan lægge en dæmper på industriens opsving, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold