Det nye kursus Elements of AI blev i dag lanceret i Industriens hus i i overværelse af bl.a. H.K.H. Kronprins Frederik (i midten). Flankeret af den finske ambassadør Vesa Vasara (med ryggen til) og direktør i Dansk Industri Thomas Bustrup.

Foto: Michael Stub
06.04.21 DIB Nyheder

Finland forærer dig og dine medarbejdere gratis kursus

Danske virksomheders medarbejdere får nu mulighed for ganske gratis at blive klogere på kunstig intelligens. Det vil forandre verden, siger Rikke Hougaard Zeberg, chef for digitaliseringspolitik og branchedirektør i DI Digital.

Et nyt kursus skal klæde danskerne og særligt de danske virksomheder på til at forstå kunstig intelligens. Hvordan det påvirker vores arbejdsliv, og hvordan vi skaber værdi med det. Samtidig præsenterer kurset nogle af de dilemmaer, vi også står overfor, når vi tager kunstig intelligens i brug.

Det nye kursus Elements of AI blev i dag lanceret i Industriens hus i i overværelse af bl.a. H.K.H. Kronprins Frederik.

- Kunstig intelligens får stadig større indflydelse på vores samfund. Undersøgelser forudsiger, at teknologien har et potentiale til at styrke vores BNP med 1,6 pct. på sigt, og teknologien vil forandre måden, vi driver virksomhed på, måden vi forbruger på, vores sundhedsvæsen og blive en nøgle til, hvordan vi løser verdens klimaproblemer,siger chef for digitaliseringspolitik og branchedirektør i DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg.

Se video fra dagens lancering

Tilgængeligt på alle europæiske sprog

Kurset er udviklet i Finland af University of Helsinki og konsulenthuset Reaktor, og i forbindelse med Finlands EU-formandskab i 2019 besluttede den finske regering at gøre kurset tilgængeligt på alle europæiske sprog for at udbrede kendskabet til kunstig intelligens. Nu er turen kommet til Danmark, hvor Københavns Universitet er projektets akademiske partner.

Samtidig står DI klar med en opfordring til erhvervslivet om at bruge Elements of AI til at blive klogere på kunstig intelligens .

- Kunstig intelligens er én af nøglerne til at sikre virksomhedernes konkurrenceevne, og det er afgørende, at flere får en basisviden om det. Det kan Elements of AI være løsningen på, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Læs også: Her er DI's digitaliseringsplan

Kurset er gratis

Kurset er gratis og tilgængeligt for alle og er derfor et ideelt redskab til at udbrede viden om kunstig intelligens til flere.

Den finske ambassadør Vesa Vasara udtaler:

- Finlands beslutning om at give Elements of AI-kurset som gave til danskere og alle EU-borgere har tre formål: At investere i europæernes færdigheder, at øge EU-borgernes forståelse af mulighederne i kunstig intelligens og at styrke Europas digitale lederskab og dermed konkurrenceevne. Transformationen af ​​arbejdslivet, skærpet global konkurrence og bevægelserne på arbejdsmarkedet kræver, at EU-landene investerer i mennesker. Enhver EU-borger skal have mulighed for livslang læring, uanset alder eller uddannelsesmæssig baggrund.

Prorektor for forskning på Københavns Universitet, David Dreyer Lassen ser også store muligheder med ”Elements of AI”:

- Som akademisk partner i ”Elements of AI” sikrer Københavns Universitet og Datalogisk Institut koblingen mellem forskningsmiljøer i international topklasse og behovet for at udbrede viden om kunstig intelligens til en større befolkningsgruppe. Jeg tror, mange studerende, borgere og virksomheder vil få en ”aha-oplevelse”, når ”Elements of AI” viser, hvad teknologien kan bruges til. Kald det gerne ”digital dannelse”. Men jeg tror også, at Danmark og de nordiske lande har en konkurrencefordel, fordi kritiske forbrugere og etiske overvejelser hjælper os med at forme fremtidens digitale teknologier, så de fremmer den udvikling vi ønsker os.

Læs også: Netcompany og Microsoft: Sæt turbo på digital udvikling

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Wiberg

Bo Wiberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3081
  • Mobil +45 5213 2382
  • E-mail bowi@di.dk

Relateret indhold