22.04.21 DIB Nyheder

Genåbning og feriepenge løfter forbrugernes optimisme

Nye tal: Forbrugernes forventninger til den økonomiske situation er gået frem i april, viser en ny måling fra Danmarks Statistik foretaget blandt 1.500 danskere. Særligt genåbningen og feriepengene løfter optimisten, vurderer Dansk Industri.

Forbrugertillidsindikatoren stiger fra et nettotal på minus 5 i marts til minus 1,1 i april, hvilket er højeste værdi i et år. Stigningen i forbrugertilliden viser, at danskernes forbrug står over for en stærk genopretning i takt med tilbagerulningen af restriktioner.

- Forbrugernes voksende optimisme er det seneste skud på stammen af indikatorer, der peger på en stærk genopretning af danskernes forbrug over de kommende måneder. Sammen med den store genåbningsdag i går, er det rigtig gode nyheder for mange danske virksomheder i pressede erhverv, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Deltagerne er i denne udgave af Danmarks Statistiks spørgeundersøgelse om forbrugerforventningerne blevet bedt om at sammenligne dansk økonomi april 2021 med april 2020. Det vil sige en sammenligning med lige efter første nedlukning, hvor dansk erhvervsliv var i dyb krise.

- Forbrugernes optimisme skyldes i høj grad deres mere positive syn på dansk økonomis tilstand. Færre forbrugerne vurderer, at dansk økonomi står ringere nu sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, siger Morten Granzau.

Undersøgelsen fra Danmarks Statistik er foretaget før beslutningen om at tage AstraZeneca-vaccinen ud af det danske vaccinationsprogram.

- På den korte bane har udbetalingen af feriepengene og genåbningsplanen hjulpet på forbrugernes humør. Vejen tilbage mod et normalt samfund har dog med standsningen af AstraZeneca-vaccinen fået lidt længere udsigter. Det, kombineret med Johnson & Johnson-vaccinens endnu usikre fremtid, kan holde den voksende optimisme lidt tilbage, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret