19.04.21 DIB Nyheder

Jobcentrene skal hurtigst muligt op i gear igen

Nye tal: Antallet af offentligt forsørgede steg sidste år med 52.600 personer. Det er vigtigt med en hurtig indsats, mener DI.

Antallet af offentligt forsørgede under folkepensionsalderen er steget med 52.600 personer i 2020, viser tal fra Danmarks Statistik. Nedlukninger og restriktioner under coronakrisen har fået virksomhederne til at efterspørge færre medarbejdere, så antallet af ledige er steget. Samtidig betyder en stigning i pensionsalderen i 2020, at flere fortsætter lidt længere på en offentlig ydelse, inden de overgår til pension, som ikke er en del af opgørelsen.

- Det er tydeligt at se, at beskæftigelsesindsatsen i jobcentrene har været delvist nedlukket i 2020 på grund af coronarestriktionerne. Færre ledige har modtaget vejledning og opkvalificering, og færre ledige er kommet ud på virksomhederne i for eksempel virksomhedspraktik. Det er meget vigtigt, at kommunerne, så hurtigt restriktionerne tillader det, får hjælpen til de ledige op i et højt gear igen, siger Steen Nielsen,  arbejdsmarkedspolitisk chef i Danmarks største arbejdsgiverorganisation DI.

- Der er igen sket en stigning i antallet af personer, der arbejder på nedsat tid i et fleksjob og samtidig får et fleksløntilskud fra det offentlige. Der er især kommet mange nye fleksjobbere med under 5 og 10 timers arbejde om ugen. Desværre er fleksjobordningen indrettet sådan, at hvis man får en løn i den lavere ende, så har man ikke en økonomisk gevinst ved at arbejde mere end ganske få timer om ugen. Det er meget uhensigtsmæssigt, og det bør partierne bag aftalen om fleksjobordningen snarest muligt rette op på. Ordningen bør være indrettet sådan, at man som fleksjobber har en økonomisk tilskyndelse til at arbejde i de timer, man faktisk evner, siger Steen Nielsen DI.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold