13.04.21 DIB Nyheder

Dansk turismeerhverv har brug for en redningskrans

Nye tal: Der var en million færre overnatninger i februar måned i forhold til samme periode sidste år. Turismeerhvervet har brug for en redningskrans og en plan for genåbning af grænser, siger DI’s vicedirektør.

Hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem har oplevet et markant nedgang i antallet af overnatninger. Godt 20 procent af alle overnatningssteder i Danmark havde ikke en eneste overnattende gæst i februar måned.

- Turisme- og oplevelseserhvervet bliver langsomt kvalt under coronakrisen. Virksomhederne har været ramt af restriktioner og lukning af grænser for internationale turister i et år. Det kommer til at tage lang tid at indhente det tabte, siger Henriette Søltoft, vicedirektør i Dansk Industri.

Den internationale turisme har været på lavt blus i næsten et år. Det ventes, at den internationale turisme først vil være tilbage på 2019-niveau tidligst i 2023-2024.

- Der er akut behov for at få en plan for åbning af grænserne, udfasning af forsamlingsforbuddet og afvikling af restriktioner samt tiltag, som kan stimulere erhvervet, siger Henriette Søltoft.

DI har præsenteret 12 politiske forslag, der kan iværksættes nu og her og komme et kriseramt erhverv til undsætning. De vigtigste forslag er en midlertidig sænkning af moms på hotel, restauration og kultur til 12,5 procent samt indførelse af et fradrag på oplevelser, som man kender det fra håndværkerfradraget.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold