Aftenbillede fra Mumbai i Indien, hvor DI har kontor. Byen er netop nu ramt af en dræbende bølge af corona.

01.05.21 DIB Nyheder

Nødråb fra Indien til danske virksomheder: Hjælp os med at redde liv

Den indiske pendant til Dansk Industri (DI) vil have danske virksomheder til at hjælpe Indien med at håndtere coronakrisen, der har kostet over 200.000 indere livet. DI opfordrer sine medlemsvirksomheder til at hjælpe, hvor de kan - og hurtigst muligt.

Indien befinder sig midt i en dræbende bølge af coronasmitte, der de seneste dage har kostet flere tusinde livet. Nu rækker det indiske svar på Dansk Industri (DI) ud til danske virksomheder for at få hjælp til at håndtere krisen.

- Jeg skriver til jer for at få jeres hjælp med levering af medicinsk udstyr og medicin, som kan bidrage til med at bekæmpe coronakrisen i Indien. Det haster, lyder det i en mail fra Neeraj Joshi, der er direktør i Confederation of Indian Industry til DI.

Han efterlyser blandt andet, at danske virksomheder bidrager med respiratorer, pulsmetre, medicin til at bekæmpe Covid, generatorer og ISO-containere til at transportere iltflasker.

Se den fulde liste over efterspurgte produkter med toldkoder her. - scroll ned for at komme til den engelske del af offentliggørelsen

DI: Vi skal hjælpe Indien

I Dansk Industri opfordrer man de danske virksomheder til at hjælpe Indien med at håndtere krisen og redde liv.

- Det er ganske enkelt forfærdeligt at være vidne til den krise, som Indien befinder sig i, lyder det fra DI’s internationale direktør, Thomas Bustrup, og tilføjer:

- Hospitalerne er lagt ned af smittede, flere tusinde mister livet hver eneste dag og krematorierne arbejder i døgndrift for at kunne følge med. Hvis vi på nogen måde kan hjælpe inderne med at komme igennem krisen, så skal vi gøre det.

DI, der også har kontor i Mumbai i Indien, står således også klar til at vejlede danske virksomheder, der kan levere nogle af de ønskede produkter til Indien.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne med at få produkterne afsted så hurtigt, som det overhovedet er muligt, siger Thomas Bustrup fra DI.

Indiens regering har for at skubbe på importen af udstyr og medicin, som kan bruges i kampen mod corona, også valgt at fjerne al told på de efterspurgte produkter. Toldsatser på op til 15 pct. er derfor suspenderet frem til den 31. juli 2021.

Kan din virksomhed hjælpe så kontakt:

Seniorchefkonsulent Peter Bay Kirkegaard på

Mobil +45 2311 9479 eller pbki@di.dk

Relateret indhold