31. maj er den definitive afregningsdato, så vent ikke for længe med at gå i gang., opfordrer underdirektør Kim Haggren, Di.

07.04.21 DIB Nyheder

Nu skal kompensation slutafregnes – ellers skal du betale pengene tilbage

Har din virksomhed modtaget kompensation som følge af coronavirus, skal du slutafregne nu. Sker det ikke, skal pengene tilbagebetales.

Senest 31. maj 2021 skal virksomheder indberette dokumentation for udbetalt kompensation fra følgende ordninger:

Kompensation for udgifter til faste omkostninger fra 9. marts til 8. juli 2020

Kompensation udbetalt til selvstændige og freelancere fra 9. marts til 31. august 2020

Lønkompensation udbetalt til virksomheder fra 9. marts frem til d. 29. august 2020.

Kompensationsordningerne blev spændt ud under virksomheder, selvstændige og freelancere i den helt ekstraordinære situation med Covid-19-restriktioner. Slutafregningen skal sikre, at virksomhederne modtager den kompensation, de er berettiget til, ud fra de politisk besluttede kriterier.

De berørte virksomheder, selvstændige og freelancere får besked direkte i deres Digital Post om slutafregning. Kompensation udbetalt efter ovenstående perioder slutafregnes på et senere tidspunkt.

DI opfordrer virksomheder til at påbegynde slutafregning når anmodningen modtages i e-boks.

- 31. maj er den definitive afregningsdato, så vent ikke for længe med at gå i gang. Tjek kravene på forhånd, så du ikke støder ind i problemer med at finde dokumentation frem i sidste øjeblik før fristen. For hvis fristen overskrides, er udgangspunktet, at det fulde beløb skal tilbagebetales, siger Kim Haggren, underdirektør i Dansk Industri (DI).

Det er muligt at få en afdragsordning, hvis virksomheden skal tilbagebetale 10.000 kr. eller mere.

Du kan læse mere om slutafregning på Virksomhedsguiden og har du brug for hjælp fra DI kan du skrive til mail: hjpak@di.dk  

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Malene Dall Sørensen

Malene Dall Sørensen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3503
  • Mobil +45 2869 4085
  • E-mail mads@di.dk

Relateret indhold