Fra venstre: Bestyrelsesformand for Dansk Energirådgivning Søren Kristensen, borgmester Steen Vindum fra Silkeborg Kommune, adm. direktør Johnny Ryser også fra Dansk Energirådgivning, bestyrelsesmedlem for DI Silkeborg Peter Mølkjær og endelig næstformand for DI Silkeborg-Viborg Sine Juul Praastrup.

14.04.21 DIB Nyheder

Prisvinder bringer virksomheder på grøn forkant

Silkeborg-virksomheden Dansk Energirådgivning A/S rådgiver andre virksomheder, så de bliver grønnere. Det er til gavn for klimaet, det er til gavn for virksomhedernes konkurrenceevne og dermed også godt for deres bundlinje. Derfor får nu de DI Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2020.

Det kan være en indsats for at optimere energiforbruget i produktionen. Det kan være en konvertering fra gas til varmepumper, der kan udnytte grøn strøm. Eller det kan være et tiltag med en innovativ mekanisk vandpresse, som har givet en energibesparelse på over 90 pct.

Så når danske virksomheder ønsker at spare på energien og konvertere til grønne energikilder, ringer de til Dansk Energirådgivning A/S.

Kunder fra mange brancher

Virksomhedens kunder befinder sig bl.a. inden for industrien, landbruget, gartneri og den maritime sektor. Målt på andelen af indberettede energibesparelser, har virksomheden de seneste år stået for ca. en fjerdedel af Danmarks samlede realiserede energibesparelser. Dermed er Dansk Energirådgivning blandt de markedsledende private energirådgivere i Danmark.

- Vores prisvinder for 2020 har gjort det fantastisk godt med deres grønne rådgivning af andre virksomheder ved eksempelvis at skabe innovative energispareprojekter, der bidrager til optimale arbejdsprocesser, en bedre driftsøkonomi og et grønnere miljø. Og virksomheden har da også ganske fortjent oplevet vækst i økonomi såvel som i antallet af medarbejdere siden grundlæggelsen af virksomheden i 2007, siger næstformand for DI Silkeborg-Viborg Sine Juul Praastrup.

Læs også: Sådan får vi grøn energi i hele samfundet

No cure no pay

Virksomheden arbejder ud fra princippet ”no cure no pay”. Det betyder, at virksomheden til en start laver en uforpligtigende energiscreening af kundens muligheder for at kunne optimere energiforbruget. Dermed kan kunderne selv vælge til med meget konkrete løsninger, og der er tit en stærk sammenhæng (incitament) mellem investering og afkast i den enkelte case.

Udover teknisk rådgivning og projektledelse i forbindelse med energioptimeringer, hjælper Dansk Energirådgivning også virksomheder med bl.a. at ansøge om energisparetilskud, gennemføre det lovpligtige energisyn, implementere energiledelse samt beregne og rapportere klimaaftryk.

Det seneste skud på stammen i virksomhedens forretningsmodel er konceptet Opteamize, der dækker over en række partnerskabsaftaler med virksomheder, som ønsker et fast rådgiverteam til at realisere virksomhedens grønne strategi på energi- og ressourcefronten.

Læs også: DI: Godt med et dansk pres for ambitiøse klimamål i EU

Stolt prismodtager

Det er med andre ord en virksomhed med succes, der onsdag den 14. april får overrakt DI Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2020. Prisen bliver uddelt kl. 08.30 hos Dansk Energirådgivning, Glarmestervej 18B i Silkeborg.

Det er en stolt direktør, der modtager prisen.

- Vi er enormt stolte over at modtage Dansk Industris initiativpris. Vi ser det som en stor anerkendelse af vores arbejde med at spare på energien i de danske virksomheder. Vi har gennem de seneste år vækstet kraftigt og har samtidig skullet omstille vores forretning til nye markedsvilkår. Derfor skylder vi også en stor del af æren til vores dygtige medarbejdere samt de mange engagerede samarbejdspartnere og kunder, som alle har bidraget til den grønne omstilling gennem målrettet energieffektivisering, siger Johnny Ryser, adm. direktør i Dansk Energirådgivning A/S.

Og det var en stolt borgmester fra Silkeborg Kommune, der mødte op på dagen til overrækkelsen.

- Dansk Energirådgivning har formået at arbejde sig op til at være en af Danmarks førende energirådgivningsvirksomhedere med hovedsæde her i Silkeborg. Og det sidste er vi jo ikke så kede af, for det betyder gode arbejdspladser og opgaver med hertil, men også at vi her i kommunen generelt kan prale med at have en lang række af gode solide virksomheder, siger borgmester Steen Vindum.

Læs også: Klimapartnerskaberne skal være Danmarks næste grønne eksportvare

Fakta

Dansk Energirådgivning A/S

Dansk Energirådgivning A/S er en privat, uvildig rådgivningsvirksomhed med hovedkontor i Silkeborg og kontor i Odense. Virksomheden blev grundlagt i 2007 af maskinmester Lars Waage Petersen og er i dag blandt Danmarks førende energirådgivningsvirksomheder.

Virksomheden tæller pt. 35 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Silkeborg samt kontor i Odense og Frederikshavn.

Fakta om Initiativpris 2020

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Silkeborg-Viborg, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen.

Særligt kriterie for 2020: Virksomheder, der er kommet styrket gennem krisen.

Prisen skulle have været uddelt sidste år, men det måtte udsættes på grund af Corona-nedlukningen.

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold