Statsminister Mette Frederiksen ved DI Topmøde 2019, hvor  hun inviterede danske virksomheder til at indgå klimakontrakter, der senere blev til 13 klimapartnerskaber.

Foto:Thomas Arnbo
23.04.21 DIB Nyheder

Sandahl roser Frederiksens tale til verdens ledere

Statsminister Mette Frederiksens tale til præsident Bidens Leader Summit var god og stærk. Det mener Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI, der især glæder sig over statsministerens fokus på energieffektivitet.

Det var en god og stærk tale, statsminister Mette Frederiksen holdt ved den amerikanske præsident Joe Bidens stort anlagte ”Leader Summit”, der blev afholdt den 22. og 23. april, mener Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

- Det er vigtigt, at hun fremhævede de danske styrkepositioner, danske virksomheders afgørende rolle og det unikke samarbejde mellem offentlige myndigheder og private virksomheder, siger direktøren

Han mener, at statsministeren satte retningen for de øvrige ledere på klimatopmødet.

- Der er brug for store investeringer i vedvarende energi, hvis vi skal nå klimamålene. Næste skridt er at omdanne vedvarende energi til bæredygtige brændstoffer til skibe, fly og lastbiler. Hun fik gjort det klart, at det er derfor, vi vil investere i energiøer, som kan opsamle meget store mængder vindenergi, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: USA’s grønne præsident har blik for danske virksomheder

Ny dynamik i klimaindsatsen

Mødet – og de udmeldinger, der er kommet derfra de seneste dage – giver ifølge direktøren håb om, at indsatsen for klimaet kan få en ny dynamik.

- De store lande – med USA i spidsen – lægger nu et stærkt pres på resten af verden for at levere. Det tegner godt for klimaet og for lande som Danmark, der for længst har engageret sig helhjertet i denne indsats, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han oplever det som et skulderklap til Danmark og statsminister Mette Frederiksen at blive inviteret til at deltage i Bidens klimatopmøde.

- Det vidner om den opmærksomhed og respekt, der er om den ambitiøse danske klimaindsats og vores mange energieffektive og bæredygtige løsninger,  siger direktøren.

Han fortsætter:

- Klimaindsatsen er et hårdt og vedvarende arbejde. Når tv-kameraerne er slukket, skal landene finde konkrete løsninger, så de kan indfri de løfter, de har givet. Og det er her, vi har noget at byde ind med  i Danmark. Vi har en bred palet af energieffektive løsninger, vindmølleteknologi og erfaring med at få systemerne til at arbejde sammen. Vi kan levere både konkrete produkter og rådgivning, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: ROCKWOOLs nordamerikanske direktør: kig til byer og delstater i USA

Energiøer kan tiltrække international opmærksomhed

Statsministeren lagde på topmødet vægt på arbejdet med energiøerne. Et projekt, som ifølge Lars Sandahl Sørensen kan blive definerende for klimaindsatsen i de kommende år og tiltrække sig enorm international opmærksomhed.

- Som et lille land kan vi kun lede med eksemplets magt. Vi kan i praksis vise, hvordan man gennemfører en klimaindsats samtidig med, at man bevarer erhvervslivets konkurrenceevne, den økonomiske vækst og en social balance. Det er kernen i den udfordring, som alle lande skal håndtere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Danmark skal skabe bedre mad til flere mennesker

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Claus Kaae-Nielsen
Skrevet af:

Claus Kaae-Nielsen

Relateret indhold