– Jeg var 12 år gammel og fik lov til at være afløser, når nogle af de faste avisbude var syge. Jeg kunne lige nå at dele avisen ud og komme hjem og spise morgenmad, inden jeg skulle i skole, fortæller Britta Korre Stenholt, der i dag er adm. direktør i STARK Danmark.

Foto af: Stark
14.06.21 DIB Nyheder

20 stykker rugbrød satte turbo på karrieredrømme

CEO i Stark Britta Korre Stenholt startede med at dele aviser ud som 12-årig. Under studierne pakkede hun rugbrød – mens hun tænkte på, at det skulle hendes liv ikke gå med.

Det er ikke kun i USA, at avisbuddet ender med at blive chefen for det hele. Det sker skam også i Vojens, hvor CEO Britta Korre Stenholt fra byggecenterkæden Stark i midten af 1980’erne gjorde sine første erfaringer med livet som lønmodtager.

– Jeg var 12 år gammel og fik lov til at være afløser, når nogle af de faste avisbude var syge. Jeg kunne lige nå at dele avisen ud og komme hjem og spise morgenmad, inden jeg skulle i skole, fortæller Britta Korre Stenholt.

Avisen var Jyske Tidende, som i starten af 1990’erne blev til Jydske Vestkysten. Senere fik Britta sin egen rute i Vojens. Fra tirsdag til søndag skulle avisen ud – inden kl. 7, ellers kom der klager. Om sommeren var det sjovt. Om vinteren knap så meget.

- Der tog jeg tøjet på, mens jeg lå under dynen. Dengang var der jo rigtig vinter, siger Britta Korre Stenholt med et smil.

Til gengæld var lønnen fin – for en 13-årig. 700 – 800 kroner blev det til om måneden.

– Det var enormt motiverende. Der er ikke noget som den første lønseddel. Penge, som du selv har tjent, siger hun.

20 stykker rugbrød på øjemål

Senere blev det også til job hos bageren og i den lokale Kvickly – inden Britta Korre Stenholt i tiden på økonomistudiet i Odense fik arbejde – først på et slagteri, siden på brødfabrikken, hvor hun pakkede rugbrød.

– Jeg fik et ret godt øjemål for, hvor meget 20 stykker rugbrød fylder, siger hun og tilføjer:

– Det gav mig en stor forståelse for, at vi kan have meget forskellige tilgange til vores arbejdsliv. Mange af mine kolleger var der kun for at kunne finansiere fritiden. De var glade for jobbet, der gav godt, og de var engagerede, men der var et klart skel mellem job og fritid.

Sådan så hun ikke selv sit arbejdsliv. Tværtimod, der skulle ske andet og mere – og studierne fik en ekstra stor betydning.

– Jeg kunne jo se, at der var en del studerende, der bare var blevet hængende og droppet ud af studiet. De tjente relativt godt set i forhold til SU’en, særligt hvis de tog en masse overarbejde – og pludselig gik årene.

Men jeg vidste bare, at brødfabrikken ikke skulle være min skæbne. Jeg skulle videre.

Britta Korre Stenholt blev efter studierne ansat i Unilever og kom derefter til telebranchen, hvor hun sluttede i TDC med at være Senior Vice President. I 2015 skiftede hun til Stark, hvor hun i dag er CEO for Stark Danmark. 

BRITTA KORRE STENHOLT

Siden 2017 adm. direktør for
Stark Danmark.
Cand.scient.oecon. fra Syddansk Universitet, Odense, 1997.
Hun begyndte i Unilever og kom derefter via teleselskabet Telia til TDC, hvor hun opnåede titlen som vicedirektør.
Bestyrelsesformand i DI Handel, næstformand i DI’s bestyrelse samt bestyrelsesmedlem i elektronik­distributøren EET.
Kilde: Stark Danmark

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen

Peter G. H. Madsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3832
  • Mobil +45 2974 3995
  • E-mail pema@di.dk

Relateret indhold