Af den samlede pulje på 800 mio. kr. vil regeringen øremærke de 600 mio. kr. til initiativer målrettet små og mellemstore virksomhede

06.05.21 DIB Nyheder

800 mio. kr. på vej til SMV'er og iværksættere

Erhvervsministeriet udsendte i går aftes pressemeddelelse ud om sit nye ambitiøse virksomhedsprogram til 800 mio. kr. Programmet er målrettet iværksættere og SMV’er og skal bringe virksomhedernes styrket igennem coronakrisen ved at booste grønne og digitale forretningsplaner. Positivt og yderst tiltrængt, mener DI.

Erhvervsministeriet lancerer nu et storstilet virksomhedsprogram i erhvervsfremmesystemet, der skal give virksomhederne et tiltrængt rygstød for at komme på fode igen efter coronakrisen. Konkret er der lagt op til, at virksomheder kan søge om tilskud til investeringer i nye teknologier, udstyr og kompetencer, der skal understøtte deres digitale og grønne omstilling.

- Rigtig mange iværksættere og virksomheder har utilsigtet oplevet et voldsomt tab i omsætningen under coronakrisen, hvilket har sat investeringer og nye forretningsplaner på standby. Derfor hilser vi regeringens nye virksomhedsprogram velkommen, det vil give et tiltrængt boost til virksomheder og kickstarte deres planer for en grøn og digital omstilling, siger DI’s chef for iværksætteri og SMV, Lars Holm Nielsen.

Af den samlede pulje på 800 mio. kr. vil regeringen øremærke de 600 mio. kr. til initiativer målrettet små og mellemstore virksomheder, hvor der blandt andet kan gives tilskud til grøn og digital omstilling, kickstart af eksport og støtte til de erhverv, som har været særligt hårdt ramt af corona.

De resterende 200 mio. kr. afsættes til initiativer målrettet iværksættere inden for danske styrkepositioner såsom grøn omstilling og life science, der skal give dem de rette værktøjer til at sætte turbo på deres udvikling, så de kan gøre en god idé til en spirende forretning. Regeringen gennemfører desuden en særlig indsats for iværksættere inden for den hårdt prøvede turismeindustri.

- Hver eneste dag, der går med coronarestriktioner, betyder tabte arbejdspladser og fald i omsætningen for en stor gruppe af virksomheder. Derfor er der brug for, at midlerne fra regeringens nye virksomhedsprogrammet hurtigst muligt kommer til gavn for erhvervslivet, understreger Lars Holm Nielsen.

- Men det må ikke være på bekostning af den forenklede erhvervsfremmestruktur, som det lykkedes at etablere i 2019 med færre offentlige aktører og bedre overblik for virksomhederne. Derfor opfordrer vi til, at regeringens nye virksomhedsprogram baseres på velafprøvede initiativer i erhvervsfremmesystemet som eksempelvis SMV:Digital, som virksomhederne kender rigtig godt i forvejen, uddyber Lars Holm Nielsen.

Midlerne til regeringens nye virksomhedsprogram kommer fra et genopretningsprogram fra EU - det såkaldte REACT-EU-program - som skal afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte en grøn og digital genstart. Virksomhederne forventes at kunne søge om tilskud via virksomhedsguiden.dk til sommer.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lars Holm Nielsen

Lars Holm Nielsen

Chef for regelforenkling, iværksætteri og SMV-politik

  • Direkte +45 3377 3562
  • Mobil +45 2013 7756
  • E-mail lhni@di.dk

Relateret indhold