Byggebranchen er meget vigtig for både dansk økonomi, for arbejdspladser og for udviklingen af Danmark, siger DI's topchef, Lars Sandahl Sørensen

17.05.21 DIB Nyheder

Dansk Industri på vej med nyt branchefællesskab

Det nye branchefællesskab DI Byggeri, der bygger på de to eksisterende branchefælleskaber DI Dansk Byggeri og DI Byg, samler alle virksomheder inden for byggeriets værdikæde. Sammenlægningen sker med virkning fra den 1. september 2021, forudsat at det stemmes igennem på de to generalforsamlinger i august 2021.

Bestyrelserne for branchefællesskaberne DI Dansk Byggeri og DI Byg har besluttet at indstille til deres generalforsamlinger, at disse med virkning fra den 1. september 2021 sammenlægges til et nyt branchefælleskab DI Byggeri. Det nye branchefællesskab skal således danne ramme for knap 6.300 medlemsvirksomheder i DI. 

- Med dette branchefællesskab får vi samlet kræfterne i et nyt og stærkt branchefællesskab, der vil få en stor stemme i den danske byggebranche. Vi har gjort os en masse erfaringer siden sammenlægningen i september sidste år, som vi med et nyt branchefællesskab kan få i spil i endnu højere grad, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen og fortsætter:

- Byggebranchen er meget vigtig for både dansk økonomi, for arbejdspladser og for udviklingen af Danmark. Derfor er det glædeligt, at vi nu kan samle et ualmindeligt stærkt netværk af virksomheder, der tilsammen udgør et solidt fundament under byggeriets værdikæde, og som nu kan tale med en samlet og endnu større stemme, siger Lars Sandahl Sørensen.

Glæde over nyt branchefællesskab

Formand i DI Dansk Byggeri Claus Bering glæder sig også over oprettelsen af et nyt stort branchefællesskab, der samler byggeriets værdikæde, og som repræsenterer tusindvis af virksomheder og arbejdspladser.

- Med DI Byggeri kan vi skabe et branchefællesskab, der repræsenterer en forenkling og samling af de mange gode kræfter, som findes i DI. Det vil komme til stor gavn for medlemmerne, at vi i fællesskab kan sætte endnu større aftryk på de store bæredygtigheds- og digitaliseringsdagsordner, der er meget vigtige for bygge- og anlægsbranchen, siger Claus Bering.

Også formand i DI Byg Ole Sander ser styrkede muligheder i det nye branchefællesskab.

- Med DI Byggeri kan vi styrke indsatsen på vigtige tværgående samfundsspørgsmål, hvor bygge- og anlægsbranchen forventes at bidrage. Det gælder blandt andet klima- og energidagsordenen og digitaliseringen, som alt sammen giver virksomhederne øgede forretningsmuligheder og bedre konkurrencekraft i både Danmark og internationalt, siger Ole Sander.

Medlemmerne i de to branchefællesskaber skal nu træffe en endelig beslutning om forslaget til sammenlægningen. Forventningen er, at beslutningen om en sammenlægning sker i august 2021, hvor både DI Dansk Byggeri og DI Byg afvikler generalforsamling.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Ben Ron

Ben Ron

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4785
  • Mobil +45 2830 5452
  • E-mail benr@di.dk

Relateret indhold