17.05.21 DIB Nyheder

Dansk økonomi ramt af nedgang i første kvartal

Nye tal: BNP faldt – ikke overraskende - i første kvartal. Der er dog udsigt til tiltagende vækst i resten af året, vurderer DI’s cheføkonom

Dansk økonomi skrumpede med 1,5 procent i første kvartal, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det er ikke overraskende, at dansk økonomi rendte ind i en ny nedtur i første kvartal. Vinterens nedlukning har dog ikke været lige så hård ved økonomien som første nedlukning sidste forår. Dette til trods for at vinterens restriktioner har været mere vidtgående og længerevarende end under nedlukningen sidste forår, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Den første nedlukning sidste forår fik økonomien til at skrumpe med 6,7 procent i andet kvartal 2020.

- Dansk økonomi kører lige nu i to forskellige tempi. Året er startet med fremgang i industrien, mens nedlukningen har bremset aktiviteten i detailhandlen, de liberale erhverv, rejsebranchen og oplevelsesøkonomien, siger Allan Sørensen.

Der er udsigt til tiltagende vækst i resten af året. Samfundet åbnes mere og mere, og det vil løfte væksten i de kommende kvartaler.

- Vi kan forhåbentlig snart lægge coronakrisen helt bag os og begynde at kigge fremad. Danskerne har en stærk privatøkonomi, og der er også tiltagende vækst i udlandet. De kommende kvartaler vil byde på øget eksport og privatforbrug. Turisme og oplevelsesøkonomien vil være længst om at komme sig, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold