12.05.21 DIB Nyheder

DI beklager stagnation i forskning

Nye tal fra Danmarks Statistik i dag viser uændret forskningsbudget.

Nye tal i dag fra Danmarks Statistik viser at de offentlige bevillinger til forskning ligger på samme niveau som sidste år. DI beklager stagnationen og ser gerne større ambitioner for forskningen.

- Den nye opgørelse viser endnu en gang, at forskningsbudgettet er uændret. Vi skal leve af viden. Det er viden, der skaber væres velfærd, vækst arbejdspladser og eksport. Vi er nødt til at være mere ambitiøse, og derfor foreslår vi at øge det offentlige forskningsbudget til 1,5 procent af BNP, siger underdirektør Mette Fjord Sørensen, DI

- Finanslovsbevillingerne er stagneret og al den forskning vi kunne have fået som følge af stigende BNP, bliver udhulet af EU-hjemtag og meget svingende opgørelser for forskning i regionerne. Forskningen for regionerne i 2020 er opjusteret med 300 mio. kr., hvilket betyder, at der potentielt kan skæres 300 mio. kr. af finanslovsbevillingerne i 2022. Det må ikke ske. Vi er nødt til at have en stigning i finanslovsbevillingerne, der bl.a. finansierer basismidler på universiteterne og Innovationsfonden.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold