Det er endnu vigtigere nu, at Danmark skal genåbne helt, når alle på 50 år og derover er vaccineret. Den fulde genåbning må ikke bliver unødigt forsinket, mener DI-direktør Lars Sandahl Sørensen.

04.05.21 DIB Nyheder

DI: God genåbningsaftale - men hvad med rejserestriktionerne?

DI er tilfredse med nattens brede politiske aftale om genåbning, der bl.a. omfatter folkeskolebørn, konferencer og afskaffelsen af 30-minutters  reglen. Men DI er ærgerlig over, at rejseregler end ikke blev diskuteret.

Adm. direktør i DI, Lars Sandahl Sørensensen roser regeringen og partierne bag aftalen for at tage et vigtigt skridt mod yderligere genåbning, for ”enhver yderligere genåbning er en god genåbning”.

 

Men han er skuffet over, at man end ikke har kigget på de rejseregler, der blev indgået aftale om 13. april.

 

- Verden vil forhåbentlig snart åbne igen, og det er vigtigt at være forrest i kapløbet om at genetablere eksport og vækst. Derfor skal vi have åbnet grænserne helt for erhvervsrejsende, der skal både ind og ud af Danmark, så vi hurtigst muligt kan indhente det, eksportvirksomhederne har tabt under corona-krisen, siger Lars Sandahl Sørensen og fortsætter:

 

- Så når partierne er samlet til forhandlinger om genåbning, skal de selvfølgelig også se på rejsereglerne.

 

Se genåbningsaftale her

 

Og DI-direktøren slår fast, at kompensationer til hårdt ramte virksomheder skal følge udviklingen i genåbningsplanen og altså ikke fjernes med et hug på en bestemt dato, som regeringens ekspertgruppe foreslog mandag. 

- Det er afgørende, at vi ikke taber virksomheder og arbejdspladser på gulvet lige før målstregen. Det ville i værste fald være spild af penge, hvis kompenserede virksomheder må lukke nu, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs mere her: DI: Kompensationer skal følge restriktioner

 

Fuld genåbning når +50 er vaccineret

 

I DI har man øjnene rettet mod en endelig genåbning af Danmark, og det har ikke ændret sig efter, at Danmark i går tog Johnson & Johnson-vaccinen ud af vaccinationsprogrammet. 

 

- Danmark skal genåbne helt, når alle på 50 år og derover er vaccineret. Det er kun blevet endnu vigtigere nu. Vi skal sikre, at genåbningen ikke bliver unødigt forsinket, og derfor er det afgørende, at det overordnede pejlemærke for en fuld genåbning ikke ændres, siger Lars Sandahl Sørensen.

Når partierne er samlet til forhandlinger om genåbning, skal de selvfølgelig også se på rejsereglerne. Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

Nedtrapning af hjemmearbejde 

Folketingets partier er også blevet enige om, at der udarbejdes en plan for at udfase hjemmearbejde i virksomhederne. Den gradvise normalisering af fremmødet på sin arbejdsplads begynder fra den 21. maj.

Lars Sandahl Sørensen fremhæver også, at konferencer og møder nu endelig kan komme i gang igen - delvist.

 

- Det har ramt mange især små virksomheder, som er underleverandører i branchen hårdt, at vi ikke har kunnet samles til møder og konferencer, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

Afskaffelsen af den udskældte regel om bordbestilling 30 minutter før besøg på restauranter og barer vækker også glæde i DI.

 

-  Reglen har ikke givet mening for et særdeles hårdt ramt erhverv, så det er godt, at vi slipper for den nu, siger DI-direktøren, der også roser, at aftalen baner vej for at skolebørnene kommer tilbage i klasselokalerne igen.

 

- Det er virkelig godt, at børnene endelig kan komme i skole igen på fuld tid. Det trænger de til både fagligt og socialt, og det under jeg virkelig dem og deres familier, siger Lars Sandahl Sørensen.

Skrevet af:

Uffe Hansen

Søren Langelund

Søren Langelund

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3059
  • Mobil +45 2091 9335
  • E-mail slan@di.dk

Relateret indhold