Portionsanretninger giver mulighed for at arbejde seriøst med begreber som ernæring, madspild og klima. Vi kan styre vores indkøb på en helt anden måde, fortæller Claus Tingstrøm, adm. direktør for Cheval Blanc Kantiner.

Foto: Cheval Blanc Kantiner
31.05.21 DIB Nyheder

Farvel til de store buffeter

Frokosten i virksomheders kantiner er ændret for altid. Portions­anretninger er kommet for at blive, forventer adm. direktør Claus Tingstrøm, Cheval Blanc Kantiner.

Trods et økonomisk hårdt år er der optimisme i Cheval Blanc Kantiner. Også når det gælder tiden efter corona, lyder det fra adm. direktør Claus Tingstrøm.

– Ved første øjekast var det et rædselsår, men man kan også se positivt på det – andre har oplevet større fald, og vi opnåede faktisk et overskud, siger han.

Optimismen skal ses i lyset af et 2020-fald i omsætningen på 35 procent, og et overskud som dykkede til en fjerdedel af resultatet fra 2019, hvor virksomheden fik et overskud på 11 mio. kr. før skat.

Virksomheden har 90 kantiner og ca. 350 ansatte, og har holdt fast i de fleste medarbejdere, for at være klar, når hverdagen melder sig igen. Faktisk oplevede Cheval Blanc en betydelig kundetilgang sidste år.

Læs også: Fødevareindustri på coronakur

Personanretninger er vejen frem 

Kantinedirektøren forventer, at coronapausen fra de store buffeter bliver til en permanent afsked.

– Pilen har i flere år peget i den retning, og så kom corona som en game changer. Vi har ikke fået en eneste negativ henvendelse i forhold til de personlig anrettede portioner. De fleste siger, at det er mere delikat, og at det giver dem associationer til restauranter, siger Claus Tingstrøm og fortsætter:

– Vi kan arbejde seriøst med begreber som ernæring, madspild og klima. Vi kan styre vores indkøb på en helt anden måde, fordi vi på forhånd kan afmåle mængderne ret præcist. Dermed kan vi også levere et bedre produkt til en lavere omkostning, siger Claus Tingstrøm.

Af samme grund tror han, at virksomheden stort set kan sige farvel til madspild. Tidligere skulle der være fyldte fade, når de sidste kunder kom ind i kantinen, hvor resterne blev smidt ud kort efter.

– Det undgår vi, når vi laver portionsanretninger, siger direktøren. 

CHEVAL BLANC KANTINER

  • Cheval Blanc Kantiner har 90 kantiner hos private og offentlige kunder. 
  • Omsætning på 293 mio. kr. og et overskud før skat på ca. 11 mio. kr. i 2019. 
  • Har ca. 350 ansatte. 
  • Claus Tingstrøm, adm. direktør siden januar 2021. 
  • 80 pct. ejes af italienske Camst International, 20 pct. af Claus Tingstrøm A/S.


Kilde: Cheval Blanc Kantiner

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Flemming Brandt

Marie Hau

Marie Hau

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4780
  • Mobil +45 2812 6313
  • E-mail mhau@di.dk

Relateret