10.05.21 DIB Nyheder

Fortsat lav inflation øger forbrugernes købekraft

Nye tal: Udsigt til fremgang i det private forbrug er positivt for dansk erhvervsliv og Danmarks vækst.

Forbrugerpriserne var i april 1,5 pct. højere end et år tidligere, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

- De beskedne prisstigninger øger forbrugernes købekraft. Med de nuværende lønstigninger vil reallønnen stige med knap 1 procent om året. Det svarer til 320 kr. om måneden for en gennemsnitlig lønmodtagerfamilie, siger underdirektør i DI, Morten Granzau.

Dansk økonomi har været hårdt ramt af nedlukninger, men samtidig med at store dele af økonomien er genåbnet, kan forbrugerne glæde sig over, at priserne fortsat kun stiger beskedent. Det forbedrer købekraften – til gavn for forbrugere, virksomheder og Danmarks økonomi, lyder det fra DI.

- Priserne på brændstof og en række råvarer er steget kraftigt de seneste måneder, men generelt er der tale om ganske beskedne prisstigninger på de forbrugsvarer og -tjenester, som den almindelige dansker køber, siger Morten Granzau.

- Den lave inflation understøtter forbruget. Samtidig er en stor del af de indefrosne feriepenge blevet udbetalt. Dermed er der udsigt til en væsentlig fremgang i det private forbrug, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold