Erhvervsminister Simon Kollerup og Folketinget kommer erhvervslivets ønske om længere frister for årsregnskab og selvangivelser i møde i erkendelse af, at coronakrisen gør det umuligt at nå i mål med oplysningerne til tide for mange virksomheder.

11.05.21 DIB Nyheder

Frist forlænget: 30 dage mere til at få 2020-tal på plads

Folketinget forlænger frist for at aflevere årsrapport for 2020 til 30. juni, og Skat følger med. Det hjælper virksomheder i en kaotisk tid, siger DI-direktør Lars Sandahl Sørensen.

Mange virksomheder kæmper med at få sat to streger under alle poster i årsregnskabet efter det corona-ramte 2020. Derfor giver et bredt flertal i Folketinget med kort varsel erhvervslivet en ekstra måned til at få tallene på plads.

Regnskaberne skal derfor først indsendes til Erhvervsstyrelsen den 30. juni, hvilket imødekommer et ønske fra mange virksomheder.

- Mange står som følge af Covid-19 midt i en kaotisk tid, hvor de udover årsrapporter også skal afregne endeligt i forhold til kompensationspakkerne. Der er derfor et stort behov for mere tid og ro til at færdiggøre deres årsrapporter og til at afvikle generalforsamlinger forsvarligt, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Kollerup: Glad for hurtig opbakning

Fleksibilitet og en hurtig reaktion fra myndighederne er derfor vigtig.

- Og det må vi sige, at vi har fået her. Det vil vi gerne kvittere for. Det er godt for dansk erhvervsliv og dermed godt for Danmarks vej ud af denne krise, siger DI-direktøren.

Erhvervsminister Simon Kollerup forstår erhvervslivets behov for ekstra tid. 

- Det er nu engang vigtigt, at der er styr på årsrapporterne og ikke mindst efterkontrollen med kompensationspakkerne. Jeg er derfor glad for, at vi hurtigt har fået Folketingets opbakning til at skyde fristen, siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse. 

Udskydelsen kommer efter en opfordring initieret af Dansk Industri, der i marts henvendte sig til en række erhvervsorganisationer med forslaget om sammen at arbejde for en fristforlængelse. 

3 måneders forlængelse i særlige tilfælde

Udover forlængelsen på en måned til hovedparten af landets virksomheder, vil virksomheder med særlige udfordringer få tre måneder ekstra indtil den 31. august.

Det drejer sig blandt andet om virksomheder med væsentlige udenlandske aktiviteter, hvor det kan være vanskeligt at skaffe regnskabsmateriale på grund af coronakrisen. Eller hvis det på grund af ejerkredsen ikke er forsvarligt at afholde en hel eller delvis elektronisk generalforsamling inden for den normale frist.

Læs mere i lovforslaget her

Virksomhederne som vil udnytte muligheden for en 3-måneders forlængelse forventes at skulle meddele dette til Erhvervsstyrelsen på indberet@erst.dk senest 5 måneder efter regnskabsårets afslutning.

SKAT forlænger frister for selvangivelser

Skatteministeren har den også annonceret, at selvangivelsesfristen for virksomhederne også bliver udskudt til den anden side af sommerferien. Dermed skal selskabsselvangivelserne først indleveres den 31. august. Uden denne fristforlængelse ville selvangivelsesfristen falde sammen med de forlængede frister for årsrapporten, og dermed skabe en anden pukkel.

Læs mere om SKATs forlængelse her

I DI er man ekstra godt tilfreds med, at fristerne ses i sammenhæng, og at regeringen også på dette punkt har lyttet til erhvervsorganisationernes fælles henvendelse. Skatteministerens udmelding skaber arbejdsro i virksomhedernes regnskabsafdelinger.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Koktvedgaard

Kristian Koktvedgaard

Fagleder, Moms & Regnskab

  • Direkte +45 3377 3577
  • Mobil +45 2949 4577
  • E-mail kko@di.dk

Relateret indhold