Restaurationsbranchen er i gang med at hyre medarbejdere i takt med genåbningen af Danmark efter massive nedskæringer i vinter, hvor mange ansatte mistede jobbet.

Foto: Skyfish
10.05.21 DIB Nyheder

Erhvervsliv i største jagt på ledige hænder siden 2007

Virksomhederne har usædvanligt travlt med at hyre medarbejdere. Det viser DI-gennemgang, der afslører det højeste antal jobopslag i 14 år.

Genåbningen af Danmark medvirker til en massiv jagt på nye medarbejdere. Således blev der i marts og april lagt 63.000 nye jobannoncer ind på jobindex.dk.

Det er ifølge DI’s gennemgang det højeste antal i 14 år og næsten dobbelt op i forhold til 2020, hvor coronakrisen sendte efterspørgslen efter ledige hænder markant ned. Steen Nielsen, vicedirektør i DI, er overrasket over, at stigningen er så markant.

- Det kommer selvfølgelig efter en periode, hvor der har været nedlukning, så der er noget at indhente, men selv på den baggrund er det stærke tal, siger han.

Sammenlignes de seneste måneders tal for jobannoncer med den tilsvarende periode i 2019, er der nu næsten 50.000 flere jobopslag.

Læs hele DI-analysen om jobannoncer her 

Fremgang i beskæftigelsen

- Ledigheden er altså fortsat højere end før coronakrisen ramte. Men de mange nye jobannoncer i forårets første måneder giver løfter om yderligere fald i ledigheden og fremgang i beskæftigelsen i de kommende måneder, vurderer Steen Nielsen.

I DI’s gennemgang er der ikke set på i hvilke brancher, hvor efterspørgslen er størst. Men Steen Nielsen forventer, at blandt andet hotel- og restaurationsbranchen kan være et område med markant vækst, fordi de måtte fyre en del medarbejdere under vinterens nedlukning.

Der er også travlhed i byggeriet, hvor aktiviteterne ligger højere end før coronakrisen.

Læs også: DI på 1. maj: Kampen om medarbejderne bliver hård

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold