07.05.21 DIB Nyheder

Hoteller og feriecentre har brug for hjælp til at komme i gang

Nye tal: Hoteller og feriecentre har i alle dele af landet fået mere end halveret antallet af gæster i første kvartal i år. Overnatningerne i København står alene for over 40 pct. af faldet, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi kan se, at faldet i overnatninger omfatter både  ferie og forretningsrejsende fra Danmark og udlandet, så der mangler gæster over hele linjen. Derfor ser vi frem til, at partierne næste uge skal drøfte en ny sommerpakke. Vi mener, at der er brug for et toårigt fradrag på overnatninger og andre oplevelser og ekstra midler til markedsføring og udvikling, siger vicedirektør i DI Henriette Søltoft.

- Der er et lyspunkt i overnatningerne på campingpladser, som over hele landet er steget sammenlignet med sidste år. Samlet er der over 30 pct. flere campinggæster, da flere danskere har søgt ud i det fri. Men det er bekymrende, at antallet af udenlandske turister samtidig er faldet med knap 70 pct. Især de tyske campinggæster er en vigtig kundegruppe, som vi ikke må miste, siger Henriette Søltoft.

Læs også: DI: Sommerpakke er nødvendig - men løser ikke alle problemer

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold