10.05.21 DIB Nyheder

Hver fjerde af de solgte biler i april var opladelig

Nye tal: Fra 2018 til 2021 er elbilernes og pluginhybridernes andel af de solgte nye personbiler steget fra 2,0 procent. til 24,5 procent

Nye tal mandag morgen fra Danmarks Statistik viser en kraftig fremgang i salget af el- og hybridbiler. Positivt for grøn omstilling, at de nye bilafgifter virker, mener DI.

- Det er virkelig imponerende. Det høje salg af el- og pluginhybridbiler skyldes ikke mindst de nye bilafgifter, der øger efterspørgslen på grønne biler. Men der er også sket en markant vækst i udbuddet. I april  var der dobbelt så mange grønne biler at vælge mellem for bilkøberne i forhold til samme måned sidste år, siger Thomas Møller Sørensen, branchedirektør for Bilbranchen i DI.

Han understreger, at stigningen endda er sket på baggrund af forsinket implementering af de nye afgifter i Skat.

- I april skulle enten køberen eller forhandleren midlertidigt indbetale en ekstra høj afgift for grønne biler. Det skyldes, at Skats it-systemer først er klar til at håndtere de nye afgifter fra juni. Hvis  systemerne havde været på plads tidligere, var der formentlig blevet solgt endnu flere el- og pluginhybridbiler i april, siger Thomas Møller Sørensen.

 

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold