DI’s internationale direktør og COO, Thomas Bustrup, har underskrevet en samarbejdsaftale med NYSERDA, der er statens pendant til Energistyrelsen i Danmark.

25.05.21 DIB Nyheder

New York slår dørene op for danske virksomheder

Ti af New Yorks største bygherrer sætter bæredygtige renoveringsprojekter i udbud for 50 millioner dollar i 2021. En ny samarbejdsaftale åbner døre for danske virksomheder. Læs mere om, hvordan du kommer i betragtning.

Danske virksomheder har fået et forspring i konkurrencen om udbuddet, The Empire Building Challenge, som New York State Energy Research Development Authority (NYSERDA) sammen med statens ti største bygherrer står bag med en pulje på 50 millioner dollar.

Det er sket med en samarbejdsaftale, som DI’s internationale direktør og COO, Thomas Bustrup, har underskrevet med NYSERDA, der er statens pendant til Energistyrelsen i Danmark.

- Staten New York er en af de mest ambitiøse og progressive i USA, når det gælder grøn omstilling i kampen mod klimaforandringer. Den kamp er vi fælles om, og danske virksomheder har de helt rette kompetencer og viden, som skal til for at New York kan indfri sine klimamål. Danske virksomheder skal lægge de grønne byggesten og skabe fremtidens New York til gavn for de kommende generationer, siger Thomas Bustrup.

Læs også: Nyt DI netværk skal accelerere eksporten af danske løsninger til USA 

Sigtekornet rettet mod Danmark

I dag står bygninger i New York alene for godt 70 pct. af den samlede CO2-udledning i byen. I 2050 skal udledningen reduceres med 85 pct. og godt 70.000 bygninger skal helt erstattes. Til at sætte skub i statens grønne transformation, har amerikanske beslutningstagere og entreprenører indstillet sigtet mod

Danmark, fordi danske virksomheder er nogle af de førende i verden inden for grøn og bæredygtig renovering. 

- Det store udbud på 50 millioner dollar er som skræddersyet til danske virksomheder, og vi håber, at vi kan være med til at vise amerikanerne, hvordan man både gennemfører en grøn omstilling og samtidig skaber økonomisk vækst og job. Det kan forhåbentligt inspirere andre stater til at følge trop, siger Thomas Bustrup.

Læs også: ROCKWOOLs nordamerikanske direktør: kig til byer og delstater i USA

Vil give eksporten et rygstød

”The Empire Building Challege” har hentet navnet fra et af storbyens største og mest ikoniske varemærker, Empire State Building, der de seneste 10 år har gennemgået en banebrydende energirenovering, og som nu er et anerkendt internationalt forbillede. NYSERDA vil have endnu flere energieffektive og bæredygtige skyskrabere, og her kommer danske kompetencer og teknologi i spil.

- Vi har de nødvendige løsninger og mange års erfaring inden for energieffektivt og grønt byggeri, der ikke er gået ubemærket hen i New York. Det er en enorm styrke, at der synergi mellem de mange danske løsninger og teknologier, der gør det muligt for os at blive leverandører på alle dele af værdikæden. Nu vil vi arbejde for at få så meget i spil som overhovedet muligt, så eksporten kan få et ordentligt rygstød, siger Thomas Bustrup.

Læs også: COWI: Nu kommer der tryk på den grønne omstilling i USA

Virksomheder glæder sig

Nyheden om samarbejdsaftalen bliver godt modtaget af en række virksomheder. Det gælder blandt andet Erik Boyter, CEO i WindowMaster International:

- Det glæder os virkelig, at samarbejdsaftalen er underskrevet. Med den får danske virksomheder mulighed for at bidrage og dele viden om løsninger til energieffektivisering af bygninger, der har vist, at de virker. Vi er klar til at gøre vores del og få mere ventilation ind i New Yorks bygninger og hjælpe staten med at nå deres klimamål, siger han.

Også  Lars Erik Knaack, CEO i Novenco Building & Industry er begejstret.

- Vi tror på samarbejde, og vi er glade for at se danske virksomheder og nogle af USAs største bygherrer kan finde sammen om skalerbare løsninger til New York. Empire Building Challenge er en fremragende mulighed for at showcase “best in class” projekter, og vi ser frem samarbejdet, siger  Lars Erik Knaack.

Læs også: USA’s grønne præsident har blik for danske virksomheder

KONTAKT

De kommende måneder vil DI's kontor i New York i tæt dialog med NYSERDA planlægge og implementere kunderettede aktiviteter sammen med en lang række danske virksomheder og partnere.

Hvis du vil høre mere om hvordan du kan blive en del af DI’s USA netværk eller aktiviteterne omkring Empire Building udbuddet, så tag fat i Mille Munksgaard på mimu@di.dk eller +1 (929) 290-9701.

DI’s kontorer i USA 

DI’s kontorer i USA 

DI har siden 2014 været fysisk tilstedeværende i New York og Washington D.C. DI USA, også kendetegnet som Danish Cleantech Hub, assisterer det grønne Danmark og er et offentlig-privat samarbejde, som både virksomheder, offentlige myndigheder og institutioner kan benytte. DI USA tilbyder at skabe grundlag for beslutninger på det amerikanske marked, og kan hjælpe med alt fra markeds- og kundeforståelse, udarbejde forretningsplaner eller hjælp til at identificere den rette partner for din virksomhed.

Læs mere om DI USA her.

Mille Munksgaard

Mille Munksgaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4631
  • Mobil +45 2077 0611
  • E-mail mimu@di.dk

Relateret indhold